Как, за два месеца, да подготвите своята кандидатура към университетите в Холандия и Великобритания

Крайният срок за кандидатстване във Великобритания и специалности Numerus Fixus в Холандия – 15 януари – наближава. За тези, които все още не са започнали своята кандидатура, BRITANICA Advisers ви даваме примерен план как да организирате своите задачи така, че да извлечете максимума от оставащото време.

1) Изберете специалност

вижте повече >>

Бизнес и международни отношения на английски език в Италия

Най-големият частен университет в Европа и един от най-престижните за обучение по бизнес, мениджмънт и международни отношения – Università Cattolica del Sacro Cuorе кани българските кандидат-студенти на своята презентация в София на 14 ноември от 18:30 ч. в х-л „Маринела“ (бивш „Кемпински“).

РЕГИСТРАЦИЯ

вижте повече >>

Как да се преборите с носталгията по време на следването в чужбина

Чести зрелостниците се отправят към университета с идеята, че им предстои да преживеят най-прекрасните години в своя живот. Там имате изобилие от свободно време, родителите ви са далеч и сте заобиколени от млади хора на ваша възраст. Само че много от студентите преживяват проблеми с носталгията към дома и се чувстват самотни. В първите няколко седмици може да ви бъде изключително трудно да се адаптирате към новата среда, без подкрепата на семейство и приятели.

вижте повече >>

7 стъпки към успешен прием във Великобритания

С над 300 университета на своята територия, 18 от които са в топ 100 на световната класация на QS World University Rankings, Великобритания е един от лидерите в световното образование. Страната съчетава най-доброто от традиции в обучението и технологични иновации, за да възпита младите студенти в мислещи професионалисти.

вижте повече >>

„Дни на италианското образование“ в София и Варна

За шеста поред година изложението „Дни на италианското образование“ кани кандидат-студенти с интерес към образованието в чужбина на среща с част от най-добрите учебни заведения в Италия - Politecnico di Milano, Universita Cattolica del Sacro Cuore, Ca’Foscari, Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy. Представители на университетите ще бъдат на място в София и Варна, за да запознаят българската публика със своите програми, методи на обучение, стъпки за кандидатстване, такси и стипендии и да отговорят на възникналите въпроси.

вижте повече >>

Study Smart, Not Hard: 6 техники за ефективно учене в университета

Парадоксално, едно от нещата, които учениците рядко научават в училище, е как да учат. Много от зрелостниците завършват гимназия с малко познания за добри методи на учене. И докато досега отличните оценки са били постижими дори и без специален подход към ученето, в университета добрите стратегии са ключови за постигането на висок академичен успех. Там ще бъдете залети от сложен материал, предаден на по-високо ниво.

вижте повече >>

Как да управлявате времето си в университета

Една от най-големите трудности, с които се сблъсквате като първокурсник в университета, е как да организирате своето учене. За разлика от обучението по-рано, където денят ви е структуриран, по време на следването си имате много свободно време и можете сами да определяте кога и по колко да учите. Новопридобитата самостоятелност изкушава много студенти да отложат ученето и писането на заданията до последния момент, което води до стрес, намалена концентрация и по-ниски оценки.

вижте повече >>

Какво да не забравите да си сложите в куфара

Събирането на багажа е генералната подготовка за вашето заминаване в чужбина. В обем от малък и голям куфар, вие трябва да съберете всички необходими вещи, които ще ви помогнат да се интегрирате в новата среда. Понеже теглото и обемът на багажа ви са ограничени, вие ще трябва да се снабдите с много неща на място. Все пак, има няколко неща, които ще ви влязат в употреба от момента на вашето пристигане. Ще свикнете по-бързо с новото място, ако си ги носите със себе си, и не ви се налага да обикаляте по магазините, за да се снабдите с тях.

вижте повече >>

Freshers Week: Наръчник за оцеляване

Aко сте приети в британски университет, вие сте на прага едно невероятно приключение. Есента вие отпътувате за непозната държава към кариерно развитие и пълна независимост. Тази перспектива е безкрайно вълнуваща, но и плашеща за много зрелостници. Затова британските университети организират Fresher's Week – ориентационна седмица, в която новопристигналите могат да свикнат на новото място, да се представят на колегите си и да създадат приятелства.

вижте повече >>

Възможности за финансиране във Великобритания

Студентското финансиране във Великобритания дава достъп на много студенти от Великобритания и Европейския съюз до качествено образование в британските университети. То се отпуска от правителството през Student Loans Company (SLC), неправителствена организация (non-departmental public body). Организацията е разделена на няколко клона, като всеки от тях разглежда кандидатури на студенти, кандидатстващи съответно в Англия (Student Finance England) и Уейлс (Student Finance Wales).

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.