7 стъпки към успешен прием във Великобритания

С над 300 университета на своята територия, 18 от които са в топ 100 на световната класация на QS World University Rankings, Великобритания е един от лидерите в световното образование. Страната съчетава най-доброто от традиции в обучението и технологични иновации, за да възпита младите студенти в мислещи професионалисти.

вижте повече >>

„Дни на италианското образование“ в София и Варна

За шеста поред година изложението „Дни на италианското образование“ кани кандидат-студенти с интерес към образованието в чужбина на среща с част от най-добрите учебни заведения в Италия - Politecnico di Milano, Universita Cattolica del Sacro Cuore, Ca’Foscari, Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy. Представители на университетите ще бъдат на място в София и Варна, за да запознаят българската публика със своите програми, методи на обучение, стъпки за кандидатстване, такси и стипендии и да отговорят на възникналите въпроси.

вижте повече >>

Study Smart, Not Hard: 6 техники за ефективно учене в университета

Парадоксално, едно от нещата, които учениците рядко научават в училище, е как да учат. Много от зрелостниците завършват гимназия с малко познания за добри методи на учене. И докато досега отличните оценки са били постижими дори и без специален подход към ученето, в университета добрите стратегии са ключови за постигането на висок академичен успех. Там ще бъдете залети от сложен материал, предаден на по-високо ниво.

вижте повече >>

Как да управлявате времето си в университета

Една от най-големите трудности, с които се сблъсквате като първокурсник в университета, е как да организирате своето учене. За разлика от обучението по-рано, където денят ви е структуриран, по време на следването си имате много свободно време и можете сами да определяте кога и по колко да учите. Новопридобитата самостоятелност изкушава много студенти да отложат ученето и писането на заданията до последния момент, което води до стрес, намалена концентрация и по-ниски оценки.

вижте повече >>

Какво да не забравите да си сложите в куфара

Събирането на багажа е генералната подготовка за вашето заминаване в чужбина. В обем от малък и голям куфар, вие трябва да съберете всички необходими вещи, които ще ви помогнат да се интегрирате в новата среда. Понеже теглото и обемът на багажа ви са ограничени, вие ще трябва да се снабдите с много неща на място. Все пак, има няколко неща, които ще ви влязат в употреба от момента на вашето пристигане. Ще свикнете по-бързо с новото място, ако си ги носите със себе си, и не ви се налага да обикаляте по магазините, за да се снабдите с тях.

вижте повече >>

Freshers Week: Наръчник за оцеляване

Aко сте приети в британски университет, вие сте на прага едно невероятно приключение. Есента вие отпътувате за непозната държава към кариерно развитие и пълна независимост. Тази перспектива е безкрайно вълнуваща, но и плашеща за много зрелостници. Затова британските университети организират Fresher's Week – ориентационна седмица, в която новопристигналите могат да свикнат на новото място, да се представят на колегите си и да създадат приятелства.

вижте повече >>

Възможности за финансиране във Великобритания

Студентското финансиране във Великобритания дава достъп на много студенти от Великобритания и Европейския съюз до качествено образование в британските университети. То се отпуска от правителството през Student Loans Company (SLC), неправителствена организация (non-departmental public body). Организацията е разделена на няколко клона, като всеки от тях разглежда кандидатури на студенти, кандидатстващи съответно в Англия (Student Finance England) и Уейлс (Student Finance Wales).

вижте повече >>

UCAS - инструкции за употреба

Universities and Colleges Admissions Service, още известна като UCAS, е централизирана система за кандидатстване в британски университети, техникуми, колежи и консерватории. Тя функционира като неправителствена благотворителна организация. Финансира се чрез такси, събирани от кандидатите, както и от приходи от реклама.

вижте повече >>

Образование в Дания

Дания е страна с богата традиция във висшето образование. Най-старият университет, University of Copenhagen, е основан още през 1479 година. Оттогава насам, датското образование цели да възпита студентите да мислят креативно, аналитично и с фокус към иновацията. Университетите работят в тясно сътрудничество с работодатели и изследователски институти, което означава, че студентите получават ключови умения за работа в избраната сфера.

вижте повече >>

Как да спечелите комисията по прием с незабравимо мотивационно писмо

При кандидатстване в чуждестранен университет се изискват документи като академична справка или диплома, сертификат за владеене на език, препоръки от преподаватели и мотивационно писмо. Добрите академични и езикови резултати са контурите на вашата кандидатура: те показват, че вие сте академично и езиково подготвени за натоварването на следването.

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.