Защо Skills Gap е важен показател за Вашата компания?

След проучване на Cambridge се извежда резултат, че съществува 40% Skills Gap във фирмите. А как може да се намали стойността на този показател във Вашата компания?

Магията от книгата „Хари Потър“ оживява в BRITANICA Гео Милев

В края на октомври настъпва времето, когато във филиалите на BRITANICA се готвим заедно за вълшебства, магически отвар

Аз мога да чета на английски език

Eдна от основните ни цели, е да възпитаме у децата на BRITANICA любов към книгите още от ранна детска възраст.

Радио водещата Калина Стефанова: Да покажем на децата как да сбъдват мечтите си

Радио водещата от FM+ Калина Стефанова, която е в журито на конкурса ни "МОЕТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ОКОЛО СВЕТА", ни разказва за своите приключения.

С BRITANICA Book Fair развиваме безценни умения

В понеделник отваря врати нашият вече традиционен BRITANICA Book Fair, който се провежда за шеста поредна година.

Пътешестваме с журито на конкурса!

Поканихме членовете на журито на конкурса ни „НАШЕТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ОКОЛО СВЕТА“ да ни разкажат за техните вдъхновяващи приключения на различни континенти и да ни изпратят снимки от любими места.

Три начина да проведете дипломатична бизнес среща на английски

Участието в международна среща може да се окаже истинско предизвикателство за колегите с различен майчин език от английския.

Tips for writing the perfect assignment

След много усилия, спазване на хиляди изисквания и крайни срокове, стягане, пренасяне на тонове багаж и настаняване, най-накрая сте в желания от вас университет.

Развиваме качествата на 21-ви век: Адаптивност

Във филиал Гео Милев се срещнахме с Еманоил, Никол и тяхната майка Иванка Пешева, за да разберем как заниманията в часовете в BRITANICA помагат на децата да бъдат адаптивни.

Mission Possible!

Новата учебна година настъпи, а с това и всеки филиал на BRITANICA стартира работа по осъществяване на тазгодишната си мисия.

Как в BRITANICA развиваме съвременните бизнес качества – 2-ра част

Продължаваме темата за качествата на 21-ви век в света на бизнеса.

The Short Guide: Как да бъдете интересен Business Guest и добър Business Host

Умението да водите разговор на общи теми на английски език е ключ към добри взаимоотношения с международните Ви партньори, клиенти и колеги.

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.