Как да превърнем образованието в празник за децата

В BRITANICA често казваме, че помагаме на децата да се влюбят в ученето. Да превърнем ученето в празник е трудоемко, но много благодарно занимание, защото резултатите, които се постигат с желание и ентусиазъм, са в пъти по силни.

вижте повече >>

7 стъпки към успешен прием във Великобритания

С над 300 университета на своята територия, 18 от които са в топ 100 на световната класация на QS World University Rankings, Великобритания е един от лидерите в световното образование. Страната съчетава най-доброто от традиции в обучението и технологични иновации, за да възпита младите студенти в мислещи професионалисти.

вижте повече >>

Как да превърнете вашия офис в инкубатор на идеи

Добрите идеи рядко се раждат в самота. Дори и най-великите откриватели в историята водят активна кореспонденция с други будни умове, за да достигнат до своите прозрения. Това важи с пълна сила и за работното място. По думите на изпълнителния директор на Yahoo Marissa Mayer, най-добрите идеи често извират по време на неофициални разговори като „hallway and cafeteria discussions”.

вижте повече >>

„Дни на италианското образование“ в София и Варна

За шеста поред година изложението „Дни на италианското образование“ кани кандидат-студенти с интерес към образованието в чужбина на среща с част от най-добрите учебни заведения в Италия - Politecnico di Milano, Universita Cattolica del Sacro Cuore, Ca’Foscari, Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy. Представители на университетите ще бъдат на място в София и Варна, за да запознаят българската публика със своите програми, методи на обучение, стъпки за кандидатстване, такси и стипендии и да отговорят на възникналите въпроси.

вижте повече >>

Подготовката за езиков изпит: генерална репетиция за университета

Много ученици гледат на езиковия изпит само като на стъпка към желаното учебно заведение. Само че по време на подготовката за сертификатите на Cambridge (FCE, CAE или CPE) или за IELTS се включва развиването на различни методи на четене, active listening и critical thinking. Тези техники са ключови не само по време на вашето следване, но и в която и индустрия да работите по-нататък. Ето какви умения ще придобиете, докато се готвите за езиков изпит:

вижте повече >>

Ефективен телефонен разговор в 6 стъпки

В днешно време работното ежедневие на много служители включва ежедневни разговори на английски по телефона. Разговорите по телефона може да са особено предизвикателство за вашите служители. Причината за това е, че при разговор те не могат да си помогнат с невербална комуникация като жестове, мимики, когато искат да предадат своето съобщение. Дори и хора с високо ниво на владеене на езика се притесняват от своя акцент, и това влошава тяхното представяне по телефона. За да ви помогнем, ние ще споделим няколко съвета за успешна комуникация по телефон:

вижте повече >>

Как да извлечете максимума от работните срещи

Не е тайна, че работните срещи могат да се превърнат в огромни „крадци на време“. Често, служители избягват да ги посещават, защото усещат, че не извличат максимума от тях, и мислят, че те просто ги разсейват от техните по-належащи задачи. Само че, те дават шанс на вашите служители да се съберат и да дискутират проблем. Диалогът, който се случва там, може да се превърне в катализатор на нова идея или иновация. Ето няколко съвета, чрез които ще успеете да реализирате пълния потенциал на всяка работна среща.

вижте повече >>

Как мисиите на филиалите помагат за изграждането характерите на децата или защо пребоядисваме стените всяка година

В BRITANICA вярваме, че образованието е мисия – в един много глобален план. Сладкият дълг на една група хора към друга, а оттам и към цялото човечество. Защото с образоването и изграждането на личност от всяко дете, светът се променя. Ето защо ние държим на голямата мисия на образованието. А тя се крепи на хиляди по-малки мисии, които всеки ден взимаме присърце.

вижте повече >>

1 церемония за връчване на сертификати Cambridge, 3 гледни точки

Церемониите за връчване на сертификатите на Cambridge са събития, на които се срещат много емоции. Всеки носи в себе си своето вълнение. Ето как видяхме ние тази необикновена смес от трепети, която заля всички ни и направи последните седмици истински специални.

Аз, детето

Днес най-после ще разбера колко щитчета имам. Дано да са 15! Искам, искам, искам! Мама ми купи официални дрехи и сега вървим към церемонията. Много е горещо, искам вече да стигнем...

вижте повече >>

Процедура по избор на изпълнител с предмет „Разработване и доставка на софтуер и доставка на хардуер за иновативна уеб базирана система за обучение по английски език“

„Образователен център Британика“ ООД, процедура за избор на изпълнител с предмет „Разработване и доставка на софтуер и доставка на хардуер за иновативна уеб базирана система за обучение по английски език“.

Документация за провеждане на процедура „Избор с публична покана“ на бенефициент по ДБФП № BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Образователен център Британика“ ООД, с предмет „Разработване и доставка на софтуер и доставка на хардуер за иновативна уеб базирана система за обучение по английски език“.

Срок за подаване на оферти 27.09.2017г.

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.