Ползите да открием силата на благодарността още в най-ранна детска възраст


„Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции. Колкото повече се изразява благодарност за това, което притежаваш, толкова по-вероятно е в бъдеще да се увеличи това, за което да благодариш."
Зиг Зиглър

вижте повече >>

Как да разнообразите и разширите професионалните си контакти

“Today, probably even more than ever before, networks are a key form of social capital for achieving goals in both your professional and personal lives.”, твърди Dorie Clark, автор на книгата Stand Out Networking. Това важи с особена сила в бизнес сферата. За съжаление, социалната мрежа на много хора е еднотипна – състои се основно от хора с образование и позиция, подобна на тяхната.

вижте повече >>

Швейцарско образование по хотелиерство и туризъм в Испания

Les Roches Marbella International School, официален университетски клон на Les Roches Швейцария, е една от водещите институции за обучение по хотелски мениджмънт и туризъм. Кампусът на учебното заведение е разположен в един от най-привлекателните курорти на Средиземно море – Марбея, Испания, – популярен като перлата на европейския луксозен туризъм.

вижте повече >>

Как, за два месеца, да подготвите своята кандидатура към университетите в Холандия и Великобритания

Крайният срок за кандидатстване във Великобритания и специалности Numerus Fixus в Холандия – 15 януари – наближава. За тези, които все още не са започнали своята кандидатура, BRITANICA Advisers ви даваме примерен план как да организирате своите задачи така, че да извлечете максимума от оставащото време.

1) Изберете специалност

вижте повече >>

Две събития, два пътя към успеха: Access Masters - към следващите академични върхове, Access MBA - към растеж в кариерата

Чудите се откъде да започнете търсенето на подходящата за вас MBA или магистърска програма или вече имате по-конкретни въпроси и подбрани дестинации?

вижте повече >>

8 стъпки към отлично обслужване на клиенти

Доброто обслужване струва малко пари на всяка компания, но може да доведе до загуби за хиляди. Според проучване на Customer Experience Impact Report 86% от клиентите престават да ползват услугите на компания поради лошо обслужване. Недоволният клиент споделя преживяването си средно на 16 души на живо, а ако пренесе оплакването си в социалните медии, то може да достигне до хиляди. Ако не успеете да адресирате проблема, такъв клиент е 90% склонен да не се обърне повече към вас.

вижте повече >>

Бизнес и международни отношения на английски език в Италия

Най-големият частен университет в Европа и един от най-престижните за обучение по бизнес, мениджмънт и международни отношения – Università Cattolica del Sacro Cuorе кани българските кандидат-студенти на своята презентация в София на 14 ноември от 18:30 ч. в х-л „Маринела“ (бивш „Кемпински“).

РЕГИСТРАЦИЯ

вижте повече >>

Как да преодолеете страха си и да започнете да комуникирате на английски

Една от най-големите пречки при изучаване на нов език е в това човек да се пребори със страха си от общуване на изучавания език. Дори хора с високо ниво на четене, слушане и писане, изпитват трудности да се осмелят да започнат да говорят. Притеснението става още по-голямо, когато комуникацията е част от тяхната работа – професионалистите се притесняват, че грешки при говорене могат да навредят на тяхната репутация в компанията.

вижте повече >>

От комуникация до по-добра памет: кои шест умения развивате по време на езиково обучение

Ученето на нов език отваря невероятни възможности пред всеки съвременен професионалист. С познанията си на чужд език, те могат да ползват ресурси, написани на чужд език, да общуват свободно с чуждестранни клиенти и да разширят своята професионална мрежа чрез участие в международни конференции и networking събития.

вижте повече >>

Как да се преборите с носталгията по време на следването в чужбина

Чести зрелостниците се отправят към университета с идеята, че им предстои да преживеят най-прекрасните години в своя живот. Там имате изобилие от свободно време, родителите ви са далеч и сте заобиколени от млади хора на ваша възраст. Само че много от студентите преживяват проблеми с носталгията към дома и се чувстват самотни. В първите няколко седмици може да ви бъде изключително трудно да се адаптирате към новата среда, без подкрепата на семейство и приятели.

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.