Как освобождаваме децата от страха да сбъркат и ги учим на дипломатичност

Всяко обучение е целенасочен, фокусиран процес. Фокусиран върху конкретното знание, което трябва да се усвои – събиране на дроби, писане на есе, рисуване на натюрморт – така наречената крайна цел. Но обучението е и път, по който трябва да стигнем до целта, а пътят е, много често, по-важен от дестинацията.

вижте повече >>

Как да изберете идеалния университет за вас

След като сте направили трудния избор на специалност, е време да потърсите най-подходящото учебно заведение за вас. Това решение е трудно за българските зрелостници, защото повечето от тях нямат ресурсите да посетят желаните университети по време на дните на отворени врати и да разговарят с преподаватели и студенти.

вижте повече >>

Запазват се таксите и студентското финансиране за студенти от ЕС след Brexit

Правителството на Великобритания гласува, че няма да има промени във финансовите условия за студенти от Европейския съюз, които кандидатстват в академичната година 2018/2019. Зрелостници от Европа ще могат да следват в британски университети със същите такси като своите връстници от Острова. Това важи за учещите бакалавърска, магистърска и докторска степен.

вижте повече >>

Бизнес и международни отношения на английски език в Università Cattolica del Sacro Cuorе, Италия

Най-големият частен университет в Европа за бизнес, мениджмънт и международни отношения – Università Cattolica del Sacro Cuorе (UCSC) – кани българските кандидат-студенти на информационни срещи, които ще дадат повече информация за програмите, възможностите за стипендии и финансиране на университета.

вижте повече >>

Как да откриете идеалната специалност

Преходът между гимназията и университета е голям скок, който затруднява не един зрелостник. Докато в гимназията всички са учили по стандартизирана програма, изведнъж от младежа се очаква да направи решителен избор за специалност, който предопределя траекторията на бъдещата му кариера. Освен това, следването във висше учебно заведение е голяма инвестиция на време и ресурси, особено за тези, насочили се към чуждестранен университет.

вижте повече >>

Как да обогатите речника си: The BRITANICA Way

Ученето на лексика често е смятано за едно от най-досадните занимания при изучаването на нов език. Причината за това е неефективният модел на учене: изучаващите езика трупат лексика, като запаметяват дефиниции от речника. Освен монотонен, този метод е и непродуктивен, защото оставя ученикът пасивен и не го стимулира да използва полученото знание.

вижте повече >>

Как преживяванията на летните лагери ни помагат да израстваме

Летните лагери на BRITANICA са приключения в планината, в които децата учат английски и развиват своите качества, сприятеляват се и обикват природата. И се променят. Колко често след лагер родители ни казват как децата им са станали по-самостоятелни, как са се върнали истински щастливи и как усещат положителна промяна!

И всичко това за десетина дена?

Мис Лили от BRITANICA Младост ни разказва няколко истории, които онагледяват как е възможно това да се случи.

Самата обстановка, това, че са в екип ги променя.

вижте повече >>

Хроники на смеха: седем от най-щурите първоаприлски шеги

Първи април е денят, когато деца и възрастни са свободни да вършат забавни пакости на гърба на неподозиращите приятели, семейство и колеги. Празникът има богата традиция, а първата документирана първоаприлска шега датира от 1686 година. Тогава английски вестник отправя покана към лондончани да се насладят на ежегодната церемония по измиване на лъвовете в кулата Тауър. Десетки ентусиасти остават разочаровани, когато разбират, че лъвове не са пребивавали в кулата от десетилетия. Въпреки това, веселата традиция се запазва и до днес.

вижте повече >>

Мъдростта на живота, представена чрез пет детски книжки

Ден след смеха и лудориите на първи април, международният Ден на детската книга ни поканва да се потопим в света на литературата. Празникът е идеален повод за деца и родители да се отдадат на съвместно четене на най-вълнуващите детски истории. Четенето на глас развива въображението на децата, обогатява лексиката им и им помага да развият ранна езикова култура. Не случайно Айнщайн казва: „If you want your children to be intelligent, read them fairy tales.

вижте повече >>

Как да станем експерти в Writing на FCE/CAE/CPE – практически съвети от летния курс Writing Academy

Секцията Writing на изпитите за сертификат на Cambridge е радост за едни и пълен кошмар за други. „Аз не мога да пиша“ - казват вторите и вдигат безпомощно ръце, сякаш това не зависи от тях. Защото писането понякога изглежда като нещо вродено. Или го имаш или го нямаш.

В BRITANICA вярваме, че всеки може да изразява себе си по много начини. И докато в рисуването можеш да правиш всичко и да кажеш, че това ти идва отвътре, в писането има доста конкретни и ясни стъпки, които могат да се предприемат, за да станем експерти.

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.