Най-малките участници в програмата трябва да са навършили 8 години.
В BRITANICA Summer Camps, участниците се разпределят по учебни групи според тяхната възраст и ниво на владеене на английски език, спрямо следните критерии:

Лагер

За ученици на  BRITANICA в нива

За деца, които не са ученици на  BRITANICA на възраст

Adventure

VYL3, Beginner, Founders, Starters, Movers и M1

от 8 навършени до 10 г. включително

Challenger

 M2 (11-годишни), M3, М4, T1, T2, H1 (13-годишни), Н2 (13 и 14-годишни), Н3 (до 16-годишни)

от 11 навършени до 16 г. включително

Една група обикновено се състои от 10-12 деца.

Децата се настаняват в двойни или тройни стаи, групирани по пол и възраст.
Когато избираме място за лагерната програма, следваме изключително стриктни критерии, на които трябва да отговаря базата – отдалеченост от населени и оживени места с цел сигурност и спокойствие, денонощна охрана, осигурен спасител на басейна, уютни стаи, поляни и зелени площи, даващи възможност голяма част от програмата да се провежда на открито и др.
Програмата BRITANICA Adventure Camp ще се проведе в хотел "Борика"****, Чепеларе.
Програмата BRITANICA Challenger  Camp ще се проведе в хотел "Света Екатерина"***, Рибарица.

Хотелите са разположени в тихите части на курортите, сред чистата красота на планината.

Екипът на BRITANICA Summer Camps 2022 се състои от преподаватели по английски език (лидери), които са през целия ден с децата и се грижат за тях по време на всички програми. Важна част от екипа са и скаутите, които обучават децата по време на скаутската програма. С всяка лагерна смяна са и мениджър лагер и лекар.
Програмата за участниците в Adventure Camp включва плуване всеки ден, с изключение на дните на пристигане, целодневен поход и тръгване. При записването за лагер родителят трябва да поясни дали детето му ще участва в заниманията по плуване. За участниците в Challenger Camp плуването е включено като свободно избираема програма. По време на плуване хотелът осигурява професионален спасител.
По време на всички смени на BRITANICA Summer Camps има три менюта – с всички хранителни продукти, без месни продукти и без животински продукти. При записването на детето в програмата родителят трябва да посочи едно от трите. Лятото е благоприятен сезон за набавяне на всички необходими хранителни вещества, затова изискваме от туроператора и от хотелския комплекс храната да бъде достатъчно разнообразна и да включва плодове и зеленчуци всеки ден. От екипа на BRITANICA Summer Camps стриктно следим подбора и приготвянето на храната.
Храненето е в ресторанта на комплекса. В деня на целодневния поход децата имат пикник на поляна със специално приготвен пакет суха храна.
Присъствието на опитен лекар по време на всяка смяна на лагерите на BRITANICA е задължително. На родителските срещи преди заминаването родителите предоставят специфична информация за здравословното състояние на своето дете, с която лекарят се запознава. В деня на заминаването родителите носят бележка от личния лекар на детето, удостоверяваща, че то е здраво. BRITANICA Summer Camps поддържа лагерна аптека с лекарства от първа необходимост, включително хомеопатични. Не е позволено децата да държат лекарства в личния си багаж – ако някое дете приема специфични медикаменти, родителят трябва да ги предостави на лагерния лекар заедно с указания за прием.
Лагерната програма осигурява на децата пълноценно хранене в рамките на три дневни хранения – закуска, обяд и вечеря. Всеки родител познава най-добре своето дете, неговите нужди и навици и определя размера на джобните пари за допълнителни лакомства. Водата в хотелския комплекс е питейна и ако детето си носи лична бутилка за вода, няма да е необходимо да си купува минерална. Родителят може да избере дали да повери джобните пари за детето на неговия преподавател с точни указания за това всеки ден каква сума и за какво да се дава на детето или детето може само да се грижи за джобните си пари. Организирано е специално място в хотела, където децата ще могат да пазаруват напитки и лакомства на преференциални цени.
Дневната програма на лагера е изключително разнообразна и динамична – децата непрекъснато участват в различни занимания – английски език, плуване, скаутска програма, вечерна програма, How Green, Heal the World, Creative Clubs, Arts and Crafts Club и др. За да не се прекъсва учебният процес, преди заминаването ще получите handouts, в които ще Ви дадем информация за подходящите часове за обаждания до децата. 
Ще получите телефон за връзка с мениджъра на лагера на смяната, в която е детето Ви.
Участниците могат да използват организиран транспорт от туроператора или собствен транспорт. Екипът на BRITANICA Summer Camps винаги изисква от туроператора възможно най-съвременни автобуси, съобразно всички изисквания за превозване на деца.

По време на родителските срещи ще ви предоставим важна информация във връзка с:

 • ежедневната програма на децата и всичко необходимо за нея;
 • необходимия багаж;
 • медицинската бележка, която трябва да предоставите в деня на тръгване;
 • джобните пари на вашето дете по време на лагера и на кого можете да ги предадете;
 • ще научите какво е забранено да се слага в багажа на вашето дете;
 • ще можете да се запознаете с мениджъра на вашата смяна и да получите неговия телефон за връзка;
 • ще можете да се запознаете с лекаря на вашата смяна;
 • ще научите дали има възможност да посетите детето си по време на лагера;
 • ще бъдете информирани за часовете, в които ще можете да се свързвате с детето си по време на лагера;
 • с кого трябва да се свържете и кога, ако се налага да вземете детето си по-рано от лагера;
 • ще ви запознаем с реда на предаване на дете от лагера, когато то се взема от лице, различно от родителите;
 • ще обсъдим при какви случаи може да се наложи да вземете детето си по-рано от лагера;
 • ще ви запознаем с правилата за децата по време на лагера;
 • ще ви запознаем с правилата за родителите на децата;
 • кога и от къде ще отпътуваме;
 • кога се връщаме.

Родителската среща е моментът, в който можете да ни споделите важна информация за вашето дете, свързана с неговите специфични нужди и навици.