Английски език за деца 2 и 3 клас | BRITANICA - Курсове по Английски Език
Starters 2 – 3 кл.

Курсът се предлага вече и ОНЛАЙН.
 

Продължителност: 15 септември – 31 май
Посещения: 2 пъти седмично по 2 учебни часа (един учебен час е с продължителност 45 мин). Занятията се провеждат спрямо училищната смяна на децата - през деня или в късния следобед

За: досегашни ученици на BRITANICA, както и за новопостъпили второкласници или третокласници, които са преминали тест за съответното ниво


Вдъхновяваме децата да започнат своето вълнуващо пътешествие в света на английския език.

Целта на нивото Starters е, наред с усвояването на основни академични умения, да помогнем на децата да развият и навици в ученето на английски език. Методите на преподаване от англоговорящите страни, които прилагаме, превръщат програмата в невероятна възможност малките ни ученици да надградят своя речников запас с нови думи и набор от конструкции, които обогатяват изказа им. Граматичните и лексикални структури се усвояват в контекста на интересни за децата теми. Учениците преминават плавно през заложения материал, стимулираме мисленето им и предизвикваме любопитството им за нови знания.

Постигаме напредък и като по време на часовете говорим само на английски. Така прескачаме езиковата бариера и се вдъхновяваме за още приключения на английски език.

Годишната програма надгражда знанията и уменията на малчуганите до нивото на първия международен сертификат Cambridge YLE Starters, а в лятната програма Cambridge Young Learners – Starters ги подготвяме по формáта на изпита. Това е възможност децата да демонстрират придобитите през годината знания и умения и да получат сертификат за владеене на английски език на съответното ниво от престижна институция като Cambridge.

Езикови умения
В края на учебната година децата ще могат:

 • да си създават стратегии за запомняне на новата лексика и да се опитват да я използват;
 • да започнат самостоятелно да се изказват с повече от едно изречение и върху повече от една тема благодарение на натрупването на лексикални и граматически структури;
 • да провеждат кратки диалози с връстниците си;
 • да построяват самостоятелно писмен текст в рамките на 70-90 думи, който да е подреден в параграфи;
 • самостоятелно, гладко и с интонация да прочетат кратък текст с няколко непознати думи. Да разберат основната идея на текста, както и по-детайлна информация от него;
 • да прилагат успешно умението слушане с разбиране, което упражняваме посредством песни, разиграване на кратки истории, диалози и разнообразни игри.

Допълнителни умения, които развиваме през годината:
По време на часовете стимулираме децата да бъдат проактивни, да задават въпроси и да се учат от грешките си. С много различни игри, дискусии и задачи се стремим да ги мотивираме сами да стигат до отговорите, които търсят. 

За нас е много важно и социалното развитие на децата. Поради тази причина включваме в уроците им задачи, които изискват от тях групова работа, взаимопомощ и разбирателство. Така от ранна възраст те се учат да изслушват другите, да уважават чуждото мнение, да се радват на успеха на останалите, да уважават и приемат различните.

Стимулираме и креативното им мислене с творчески задачи, които им помагат да организират новите знания и новата лексика по артистичен и персонален начин.

Не пропускаме и да четем художествена литература, с която откриваме чудния свят на книгите и възпитаваме любов към знанието. Развиваме критичното си мислене посредством дискусии и различни активности.

За родителите
В BRITANICA ценим и всекидневно се стремим да подобряваме съвместната ни работа с родителите. Израз на това е постоянната обратна връзка.
Грижим се всяко дете да получи нужния напредък и с тази цел предоставяме възможност за:

 • допълнителна индивидуална работа с детето - консултации;
 • допълнителни задачи, по които детето да работи вкъщи.

 

Повече информация може да получите ТУК.

Какво още


Освен учебния план, имаме и няколко безплатни допълнителни програми, с които подобряваме знанията, уменията и общата култура на децата.

 • Festival Lessons
  Празниците правят ученето забавно
 • Annual Charity
  Творим добрини

Tutorials

Допълнителни часове за индивидуална работа спрямо нуждите и знанията на детето. Работим заедно за постигане на високи цели - всички курсисти да покриват академичните стандарти на нивото и да се справят успешно на международните изпити за сертификати на Cambridge.

Workshops

Детето ви изготвя презентация, в която прави самооценка на знанията си по английски език. Фокусира се върху силните си страни и компонентите, които го затрудняват. Детето осмисля върху какви качества иска да работи, за да преодолее трудностите и да се развива.

Feedback

Залагаме на персоналната обратна връзка. Провеждаме индивидуални срещи с преподавателя на детето ви. През цялата година имате достъп до портфолио с всички негови тестове и проекти, а в края на всеки срок получавате детайлен срочен доклад за неговото ниво.

Как да запишете детето си

1

Обадете се или елате на място в един от филиалите ни преди да е започнала учебната година, за да обсъдим възможностите за обучение на детето ви.

2

Вашето дете ще направи тест за определяне на нивото, на базата на който ще определим какви знания има то и кое ще е най-ефективното за неговото обучение ниво.

3

Заедно с преподавател ще обсъдим резултатите от теста, целите и желанията ви за курс по английски, за да изберем този, който е най-подходящ за детето ви.

4

Задвижваме документите за записване, с които финализираме процеса и казваме „Старт“ на едно обещаващо бъдеще за детето ви.

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас.ЗАПИТВАНЕ
 

Global Village


Изучаване на втори чужд език в BRITANICA

Kурсисти на BRITANICA, които са изучавали английски език две последователни години и имат много висок резултат, могат да изучават допълнително немски. Всеки чужд език подобрява когнитивните способности, логиката и уменията за изразяване на мнение. Вярваме, че след две години трупане на знания по чужд език, детето  е готово да започне да изучава още един - с усет и разбиране.