Английски език за гимназисти | BRITANICA - Курсове по Английски Език
Pre-Certificate (H4)

Курсът се предлага вече и ОНЛАЙН.
 

Продължителност: 16 септември – края на май
Посещения: 2 пъти седмично по 2½ уч.ч. (х45 мин)
За: гимназисти със сериозни познания по английски език

Курсът набляга на натрупването на речников запас и надграждането на граматически структури на ниво В2 от Европейската езикова рамка. Продължаваме да работим усилено върху умението на младежите свободно и естествено да използват четирите езикови умения (четене, писане, слушане, говорене). Натрупаните знания комбинираме с фокус върху формата на предстоящия догодина изпит Cambridge English: First (FCE). Всичко това спомага генерирането на сложен език и употребата му в реална ситуация.

Езикови умения
При успешно завършен курс детето ви ще може да:

 • Прилага нови стратегии за скоростно четене на дълъг текст;
 • Извлича значението на непознати сложни думи на база контекст;
 • Разпознава различната стилистика и употреба на езика в различни по формат текстове;
 • Забелязва подвеждаща информация в текстовете и достига до верния отговор;
 • Структурира текст, така че да отговаря на съответните изискванията;
 • Използва различни художествени похвати при писане;
 • Извлича информация за различни аспекти на комуникативната ситуация, които не се коментират директно;
 • Говори свободно на редица ежедневни и абстрактни теми и изказва аргументирано мнение;
 • Използва аргументи, примери и обяснения за достигане до решение и убеждаване на събеседника.

Допълнителни умения, които развиваме през годината:
Life Skills - всеки от дванадесетте урока акцентира на умение, важно за живота на младите хора. Така с фокусирана работа, тийнейджърите се учат да преценяват аргументи, да бъдат отборни играчи, избягват разсейващи фактори, да дават и получават конструктивна критика, да бъдат инициативни, да разпознават и отбягват плагиатството и т.н.

 

Повече информация може да получите ТУК.

Какво още

Освен учебния план, имаме и няколко безплатни допълнителни програми, с които подобряваме знанията, уменията и общата култура на учениците.

 • End of School Year Show
  Шоу в края на учебната година
 • Readers
  С любов към четенето

Workshops

Детето ви изготвя презентация, в която прави самооценка на знанията си по английски език. Фокусира се върху силните си страни и компонентите, които го затрудняват. Детето осмисля върху какви качества иска да работи, за да преодолее трудностите и да се развива.

Tutorials

Допълнителни часове за индивидуална работа спрямо нуждите и знанията на детето. Работим заедно за постигане на високи цели - всички курсисти да покриват академичните стандарти на нивото и да се справят успешно на международните изпити за сертификати на Cambridge.

Feedback

Залагаме на персоналната обратна връзка. Провеждаме индивидуални срещи с преподавателя на детето ви. През цялата година имате достъп до портфолио с всички негови тестове и проекти, а в края на всеки срок получавате детайлен срочен доклад за неговото ниво.

Как да запишете детето си

1

Обадете се или елате на място в един от филиалите ни преди да е започнала учебната година, за да обсъдим възможностите за обучение на детето ви.

2

Вашето дете ще направи тест за определяне на нивото, на базата на който ще определим какви знания има то и кое ще е най-ефективното за неговото обучение ниво.

3

Заедно с преподавател ще обсъдим резултатите от теста, целите и желанията ви за курс по английски, за да изберем този, който е най-подходящ за детето ви.

4

Задвижваме документите за записване, с които финализираме процеса и казваме „Старт“ на едно обещаващо бъдеще за детето ви.

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас.ЗАПИТВАНЕ