Английски език за ученици 5 и 6 клас | BRITANICA - Курсове по Английски Език
Oxford Discover 3 (M3) – 5-6 кл.

Курсът се предлага вече и ОНЛАЙН.
 

Продължителност: 16 септември – края на май
Посещения: 2 пъти седмично по 2 уч.ч. (х45 мин)
За: петкокласници и шестокласници - досегашни и нови ученици на BRITANICA


Детето ви бележи голям скок с програмата. Започва да изучава конкретни правила на езика и да ги осмисля като такива, пише различни текстове. Задачите стават все по-фокусирани и конкретни. Развиваме усилено и свободата на общуване като за първи път детето ви прави проекти в група, презентира пред по-широка публика и изпълнява конкретна роля в дадена група.

Езикови умения
При успешно завършен курс на обучение, детето ви ще може да:

 • Извлича основната идея и детайлите на текста при четене или слушане;
 • Преразказва или обобщава текст със свои думи;
 • Задава и отговаря на въпроси по текст;
 • Използва стратегията за сравнение и контраст или за езикова догадка;
 • Използва речник, за да преодолява трудностите с текста;
 • Изказва мнение и да обсъжда това на събеседника си;
 • Дава и се ориентира по напътствия;
 • Говори за навици от миналото;
 • Разказва кратки истории;
 • Съставя граматически правилни изречения със сегашно просто и продължително време, минало просто и продължително време и бъдеще време;
 • Съставя текст с дължина 110-130 думи в различен формат – пиеса; писмо; поема; доклад; реч; текст, изразяващ мнение; интервю.

Допълнителни умения, които развиваме през годината:
Критично мислене – разбираме връзките между различни явления, решаваме задачи, приоритизираме информацията, осмисляме фактите и анализираме. Достигаме сами до знанията - така запомняме по-ефективно и мислим, вместо да наизустяваме.
Работа в екип – важни умения във всеки етап на живота. Колкото по-рано започнем да работим по групи, толкова по-лесно общуваме, сработваме се с различни характери, ставаме по-толерантни към чуждото мнение.
Креативност - използвайки въображението си успяваме да намираме различни решения на дадена ситуация.

 

Повече информация може да получите ТУК.

Какво още


Освен учебния план, имаме и няколко безплатни допълнителни програми, с които подобряваме знанията, уменията и общата култура на децата.

 • End of School Year Show
  Шоу в края на учебната година
 • Hobby Clubs
  Учим през това, което ни е най-интересно
 • Young Explorers Club
  Допълнителни знания в почивните дни
 • Festival Lessons
  Празниците правят ученето забавно
 • Readers
  С любов към четенето

Workshops

Детето ви изготвя презентация, в която прави самооценка на знанията си по английски език. Фокусира се върху силните си страни и компонентите, които го затрудняват. Детето осмисля върху какви качества иска да работи, за да преодолее трудностите и да се развива.

Tutorials

Допълнителни часове за индивидуална работа спрямо нуждите и знанията на детето. Работим заедно за постигане на високи цели - всички курсисти да покриват академичните стандарти на нивото и да се справят успешно на международните изпити за сертификати на Cambridge.

Feedback

Залагаме на персоналната обратна връзка. Провеждаме индивидуални срещи с преподавателя на детето ви. През цялата година имате достъп до портфолио с всички негови тестове и проекти, а в края на всеки срок получавате детайлен срочен доклад за неговото ниво.

Как да запишете детето си

1

Обадете се или елате на място в един от филиалите ни преди да е започнала учебната година, за да обсъдим възможностите за обучение на детето Ви.

2

Вашето дете ще направи тест за определяне на нивото, на базата на който ще определим какви знания има то и кое ще е най-ефективното за неговото обучение ниво.

3

Заедно с преподавател ще обсъдим резултатите от теста, целите и желанията ви за курс по английски, за да изберем този, който е най-подходящ за детето ви.

4

Задвижваме документите за записване, с които финализираме процеса и казваме „Старт“ на едно обещаващо бъдеще за детето Ви.

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас.ЗАПИТВАНЕ
 

Global Village


Изучаване на втори чужд език в BRITANICA

Kурсисти на BRITANICA, които са изучавали английски език две последователни години и имат много висок резултат, могат да изучават допълнително немски. Всеки чужд език подобрява когнитивните способности, логиката и уменията за изразяване на мнение. Вярваме, че след две години трупане на знания по чужд език, детето  е готово да започне да изучава още един - с усет и разбиране.