Английски език за деца 4 и 5 клас | BRITANICA - Курсове по Английски Език
Oxford Discover 2 (M2) – 4-5 кл.

Тази програма се провежда и в ОНЛАЙН форма на обучение.
Часовете протичат в изключително удобната ни онлайн платформа, която наподобява истинска класна стая.

Продължителност: 15 септември – 31 май
Посещения: 2 пъти седмично по 2 учебни часа (един учебен час е с продължителност 45 мин)
За: четвъртокласници и петокласници - досегашни и нови ученици на BRITANICA 


Навлизаме смело в света на английския език и надграждаме уменията си.

Програмата М2 е създадена с цел развитие на езиковите умения на децата. Активностите в нея включват разнообразни стратегии за писане и четене. Едновременно с това мотивираме децата да мислят критично и да разгръщат своите таланти.

В края на учебната година курсистите ни имат възможността да положат изпит за последния детски сертификат на Cambridge – Flyers. Това е голямо предизвикателство за тях, тъй като ще могат да покажат колко усърдно са работили за постигането на целите си. Полагането на изпита Cambridge YLE Flyers прави учениците още по-уверени в знанията и уменията им и ги подготвя плавно за успешното справяне с най-високите международно признати сертификати на Cambridge, необходими за академичен успех и професионална реализация на децата в бъдеще.

Езикови умения
В края на учебната година децата ще могат:

 • да описват устно събитие, на което са присъствали;
 • да разказват за свое пътуване и други събития, които са преживели, като използват минало време;
 • да изразяват мнението си, да говорят за спорт и изкуства, които харесват;
 • да изписват всички изучавани думи правилно;
 • да съставят граматически правилни изречения в сегашно просто и продължително време и минало време;
 • да съставят текст с дължина 100-110 думи в различен формат;
 • да прилагат различни стратегии за четене с разбиране;
 • да извлекат специфична информация от текст, който са слушали, и да търсят причинно-следствени връзки в него;
 • да слушат информация, свързана с числа;
 • да слушат текст и да подредят събития в определена последователност, да отговарят на въпроси, свързани със съдържанието му.

Допълнителни умения, които развиваме през годината:
Активностите в програмата М2 са фокусирани не само върху езиковите умения, но и върху развитието на личностни качества, ценни за всеки ученик през 21. век.

С различни активности мотивираме учениците да мислят критично, да разбират връзките между различни неща, да решават задачи, да категоризират информация по важност. Целим те да усвояват материала и да разсъждават върху него, а не да учат наизуст.

Наред с това учим децата на работа в екип. Често задачите, които изпълняват, изискват работа по групи или по двойки. Така учениците ни свикват да се изслушват и да обменят информация и мнения. В дейностите ни са предвидени и творчески занимания, които им помагат да разгърнат своята креативност, да търсят решения на проблеми и да дават воля на въображението си.

Не пропускаме и да четем художествена литература, с която откриваме чудния свят на книгите и възпитаваме любов към знанието, като така си отваряме апетит за още много нови приключения на английски.

За родителите
В BRITANICA ценим и всекидневно се стремим да подобряваме съвместната ни работа с родителите. Израз на това е постоянната обратна връзка.
Грижим се всяко дете да получи нужния напредък и с тази цел предоставяме възможност за:

 • допълнителна индивидуална работа с детето - консултации;
 • допълнителни задачи, по които детето да работи вкъщи.

 

Повече информация може да получите ТУК.

Какво още


Освен учебния план, имаме и няколко безплатни допълнителни програми, с които подобряваме знанията, уменията и общата култура на децата.

 • Annual Charity
  Творим добрини
 • Festival Lessons
  Празниците правят ученето забавно

Workshops

Детето ви изготвя презентация, в която прави самооценка на знанията си по английски език. Фокусира се върху силните си страни и компонентите, които го затрудняват. Детето осмисля върху какви качества иска да работи, за да преодолее трудностите и да се развива.

Tutorials

Допълнителни часове за индивидуална работа спрямо нуждите и знанията на детето. Работим заедно за постигане на високи цели - всички курсисти да покриват академичните стандарти на нивото и да се справят успешно на международните изпити за сертификати на Cambridge.

Feedback

Залагаме на персоналната обратна връзка. Провеждаме индивидуални срещи с преподавателя на детето ви. През цялата година имате достъп до портфолио с всички негови тестове и проекти, а в края на всеки срок получавате детайлен срочен доклад за неговото ниво.

Как да запишете детето си

1

Обадете се или елате на място в един от филиалите ни преди да е започнала учебната година, за да обсъдим възможностите за обучение на детето ви.

2

Вашето дете ще направи тест за определяне на нивото, на базата на който ще определим какви знания има то и кое ще е най-ефективното за неговото обучение ниво.

3

Заедно с преподавател ще обсъдим резултатите от теста, целите и желанията ви за курс по английски, за да изберем този, който е най-подходящ за детето ви.

4

Задвижваме документите за записване, с които финализираме процеса и казваме „Старт“ на едно обещаващо бъдеще за детето ви.

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас.ЗАПИТВАНЕ
 

Global Village


Изучаване на втори чужд език в BRITANICA

Kурсисти на BRITANICA, които са изучавали английски език две последователни години и имат много висок резултат, могат да изучават допълнително немски. Всеки чужд език подобрява когнитивните способности, логиката и уменията за изразяване на мнение. Вярваме, че след две години трупане на знания по чужд език, детето  е готово да започне да изучава още един - с усет и разбиране.