Founders – 1 – 2 кл.

Тази програма се провежда и в ОНЛАЙН форма на обучение.
Часовете протичат в изключително удобната ни онлайн платформа, която наподобява истинска класна стая.

 

Продължителност: 30 септември – 31 май
Посещения: 2 пъти седмично по 1½ уч.ч. (учебният час е с продължителност 45 мин)
За: деца в първи и втори клас, които надграждат знанията си по английски език

Политаме смело към приключението английски език заедно с главния герой на програмата – плюшения папагал Нортън.

Учебната година в ниво Founders започва с изучаването на английската азбука – малките и големите букви, техните звуци и изписване им. В края на програмата децата могат да изписват самостоятелно изучаваните думи, да пишат изречения с тях и да прочитат кратки, познати текстове.

За да постигнем желаните резултати, използваме изпитани обучителни методи, с които помагаме на децата да запомнят новите думи и правила. Също така работим с интерактивни помощни средства, които подпомагат разбирането на децата и усвояването на материала. Нашата цел е да пресъздадем за учениците си реална обстановка, в която да научават езика по естествен начин, затова часовете ни се провеждат изцяло на английски език. Така малчуганите не само свикват с ритъма на езика, но и успяват по-добре да усвоят новите знания и да ги прилагат в ежедневието си.

Езикови умения
По време на занятията с децата върху четирите основни езикови умения: говорене, писане, четене и слушане с разбиране.  В края на учебната годината малките ни курсисти вече могат:

 • да изпозлват основни фрази и цели изречения, свързани с ежедневието в класната стая. Например open the book, sit down, match the pictures и др.;
 • да произнасят буквите от азбуката и да ги свързват с дума, която започва с всяка от тях;
 • да използват заложената в програмата лексика и граматически структури в кратки изречения, за да опишат картинка или да разкажат нещо за себе си. Например My favorite color is..., The big red car is in the living room.;
 • да завършват смислово непълен текст с правилни фрази или ключови думи;
 • да пишат самостоятелно новите думи (например red, banana, car, teddy, orange, train, bike и др.) и цели изречения (I'm wearing trousers, I can climb a tree и др.).
 • да поддържат тетрадка-речник и да се грижат за учебните си материали;
 • да разпознават новите думи в кратки текстове, които слушат и четат, и съответно да свързват дадената дума с конкретното ѝ значение и изображение.
 • да четат цели изречения и комбинации от изречения и да демонстрират умение за четене с разбиране чрез изпълнението на кратки задачи. Например "оградете правилната дума в изречение от книжката", "познайте коя дма/фраза липсва в изречението" и др.
 • да слушат цял диалог и да се ориентират за какво се говори въпреки непознатите думи.

Допълнителни умения, които развиваме през годината:
Учим децата да бъдат самостоятелни, отговорни и да уважават другите. Още от първия час си поставяме правила и цели заедно с Нортън, които курсистите ни постепенно свикват да следват

Мотивираме всяко дете да се грижи за учебните си материали, да изчаква реда си и да вдига ръка, ако желае да участва в групови и индивидуални игри, да изслушва приятелчетата си и да проявява толерантност, да обича и да се грижи за природата.

Освен това стимулираме учениците си да работят в екип и ги насърчаваме да свикнат да общуват с различни като характер деца и да са устремени към постигане на snрезултати заедно, помагайки си.

Разигравайки различни ситуации от тяхното ежедневие, помагаме на малките курстисти да свикнат да изразяват идеите и мислите си. С много различни игри и забавни активности развиваме тяхната креативност, поставяме основите на общата им култура.

Не пропускаме и да четем художествена литература, с която откриваме чудния свят на книгите и възпитаваме любов към знанието, както и да развиваме критичното си мислене и креативност чрез диалози и творчески задачи.

За родителите

В BRITANICA ценим и всекидневно се стремим да подобряваме съвместната ни работа с родителите. Израз на това е постоянната обратна връзка.
Грижим се всяко дете да получи нужния напредък и с тази цел предоставяме възможност за:

 • допълнителна индивидуална работа с детето - консултации;
 • допълнителни задачи, по които детето да работи вкъщи.

Повече информация може да получите ТУК.

Какво още


Освен учебния план, имаме и няколко безплатни допълнителни програми, с които подобряваме знанията, уменията и общата култура на децата.

 • Festival Lessons
  Празниците правят ученето забавно
 • Annual Charity
  Творим добрини

Open Lessons

Два пъти годишно каним вас – родителите, в класната стая да видите отблизо колко много знае детето ви и колко е израстнало. Откритите уроци повишават мотивацията и концентрацията, а подкрепата ви е ключова за успешното развитие на вашето дете.

Tutorials

Допълнителни часове за индивидуална работа спрямо нуждите и знанията на детето. Работим заедно за постигане на високи цели - всички курсисти да покриват академичните стандарти на нивото и да се справят успешно с материала.

Feedback

Залагаме на персоналната обратна връзка. Провеждаме индивидуални срещи с преподавателя на детето ви. През цялата година имате достъп до портфолио с всички негови тестове и проекти, а в края на всеки срок получавате детайлен срочен доклад за неговото ниво.

Как да запишете детето си

1

Обадете се или елате на място в един от филиалите ни преди да е започнала учебната година, за да обсъдим възможностите за обучение на детето ви.

2

Вашето дете ще направи тест за определяне на нивото, на базата на който ще определим какви знания има то и кое ще е най-ефективното за неговото обучение ниво.

3

Заедно с преподавател ще обсъдим резултатите от теста, целите и желанията ви за курс по английски, за да изберем този, който е най-подходящ за детето ви.

4

Задвижваме документите за записване, с които финализираме процеса и казваме „Старт“ на едно обещаващо бъдеще за детето ви.

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас.ЗАПИТВАНЕ

Education Today

A BLOG BY BRITANICA