Подготовка на гимназисти за сертификат FCE | BRITANICA - Курсове по Английски Език
Cambridge English: First (FCE)

Курсът се предлага вече и ОНЛАЙН.
 

Продължителност: 16 септември – края на май
Посещения: 2 пъти седмично по 2½ уч.ч. (х45 мин)
За: тийнейджъри, които се готвят за FCE

Курсът FCE е разработен така, че да подготви тийнейджърите за първия им сериозен международен сертификат по английски език – Cambridge English: First, който отговаря на В2.2 от Европейската езикова рамка. Програмата е фокусирана върху употребата на езика и ползването на четирите езикови умения (четене, писане, слушане, говорене) в реални ситуации. Учениците се запознават в детайли с формата на изпита FCE, както и с различни стратегии за най-ефективно справяне с всяка от частите му в рамките на определеното време.

Езикови умения
При успешно завършено обучение, курсистът ще може да:

 • Прилага стратегии за скоростно четене на дълъг текст;
 • Извлича значението на непознати думи на база контекст;
 • Забелязва подвеждаща информация в текстовете и/или въпросите и достига до верния отговор;
 • Разбира как се използва езика, за да се постигне логическата връзка между изречения/параграфи в текста;
 • Пише текстове в различни формати в съответствие с изискванията и стандартите на изпита FCE;
 • Използва похвати за избягване на повторения, за въвличане и въздействане върху читателя, за даване на мнения и препоръки и т.н.;
 • Разбира цялостната идея и детайли, слушайки текст;
 • Извлича конкретна информация чрез разпознаване на ключовите думи;
 • Анализира причинно-следствената връзка между събития и извлича информация за различни аспекти на ситуацията;
 • Комуникира свободно като използва голям набор от думи и изрази, както на ежедневни, така и на абстрактни теми;
 • Подкрепя отговорите си с аргументи, примери и/или обяснения.

Допълнителни умения, които развиваме през годината:
Освен че се подготвят академично за първия от високите международни сертификати, курсистите работят и върху уменията да си правят самооценка и да анализират постигнатите резултати. Така успяват да осъзнаят постигнатото и да си поставят адекватни цели.

 

Повече информация може да получите ТУК.

Какво още

Освен учебния план, имаме и няколко безплатни допълнителни програми, с които подобряваме знанията, уменията и общата култура на учениците.

 • End of School Year Show
  Шоу в края на учебната година
 • Readers
  С любов към четенето
 • Online Practice
  Подготовка вкъщи

Workshops

Детето ви изготвя презентация, в която прави самооценка на знанията си по английски език. Фокусира се върху силните си страни и компонентите, които го затрудняват. Детето осмисля върху какви качества иска да работи, за да преодолее трудностите и да се развива.

Tutorials

Допълнителни часове за индивидуална работа спрямо нуждите и знанията на детето. Работим заедно за постигане на високи цели - всички курсисти да покриват академичните стандарти на нивото и да се справят успешно на международните изпити за сертификати на Cambridge.

Feedback

Залагаме на персоналната обратна връзка. Провеждаме индивидуални срещи с преподавателя на детето ви. През цялата година имате достъп до портфолио с всички негови тестове и проекти, а в края на всеки срок получавате детайлен срочен доклад за неговото ниво.

Как да запишете детето си

1

Обадете се или елате на място в един от филиалите ни преди да е започнала учебната година, за да обсъдим възможностите за обучение на детето ви.

2

Вашето дете ще направи тест за определяне на нивото, на базата на който ще определим какви знания има то и кое ще е най-ефективното за неговото обучение ниво.

3

Заедно с преподавател ще обсъдим резултатите от теста, целите и желанията ви за курс по английски, за да изберем този, който е най-подходящ за детето ви.

4

Задвижваме документите за записване, с които финализираме процеса и казваме „Старт“ на едно обещаващо бъдеще за детето ви.

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас.ЗАПИТВАНЕ