Summer Skills Academy (10-12г.)

Продължителност: 1 - 28 юли
Посещения: всеки делничен ден по 2 астрономически часа и 20 мин.
Срок за записване: до изчерпване на местата

За: деца с познания по английски

Програмата Summer Skills Academy е насочена към ученици с познания по английски език, които искат да се фокусират върху уменията четене и писане.

Четене
Учим се на техники за четене за основна информация и детайли. С толкова много източници на информация, да отсяваме бързо най-важното в дълги текстове е умение, изключително полезно в училище, при явяване на изпити, в университета, на работа.

Писане
Имаме знания по английски и започваме да пишем по-дълги текстове. Научаваме се как да структурираме изреченията със смислова връзка между тях в завършен текст. Това ще ни помогне през годината – както в училище, така и в BRITANICA.

Граматика
Научаваме много през собствения си опит и любопитство. Възприемаме граматиката интуитивно още в час, като я използваме многократно в английски фрази.

Приключения
Темите в учебника са забавни и приключенски, за да провокират любопитството на децата. Героите на програмата Оли и Моли повеждат децата към неподозирани случки и ги провокират да искат да научат още и още.

Критично мислене
Така стигаме до критичното мислене. Децата задават въпроси, породени от тяхното любопитство и осмислят информацията, която получават.