• BRITANICA Challenger Camp – доверие, търпение, самоконтрол

 

BRITANICA Challenger Camp е посветен на изграждането на характер, на общуването и приятелството и на любовта към природата. Чрез разнообразни упражнения всеки ден, ученици между 11 и 13 години, както и курсисти на BRITANICA в нивата M2 (11 и 12 годишни), M3, M4, T1, T2, H1 (13 годишни), H2 (13 годишни) и H3/PET (13 годишни) изграждат основни добродетели.

 

 

Екипът


Михаела Тодорова е един от мениджърите на BRITANICA Challenger Camp и отговаря за организационните дейности на лагера. Грижи се за добрата комуникация между лидерите и родителите, и винаги е на разположение, когато имате въпроси, свързани с детето ви. Екипът включва преподаватели на BRITANICA, професионални скаути и планинари и лекарско лице, което е на разположение 24/7.

 

 

Мястото

Хотел "Радинас Уей" ****, Боровец

Боровец ни посреща със спокойствие и много зелено пространство. Хотел "Радинас Уей" се намира в тихата част на курорта, сред красотата и чистия въздух на Рила планина. Обстановката дава нужната свобода на младежите да спортуват, да участват в разнообразните занимания и да учат за планината и нейния живот. Базата разполага с вътрешен басейн, а стаите са просторни и удобни.Предизвикателствата

Програмата на летните лагери на BRITANICA се води изцяло на английски език. Подрастващите не спират да се развиват и затова всеки ден от лагера е посветен на положителна черта от характера, на която си заслужава да наблегнем.

Успоредно със заниманията на английски език учим с професионални скаути за придвижването и ориентирането в планината. Един от дните е специално отделен за планински поход, в който се прилагат вече изградените умения от лагера.

В свободното си време можем да се отдадем на спорт и плуване в закрития басейн на хотела.

 Търпението е ключово за всичко, което искаме да постигнем, а самоконтролът ни помога да държим в ръце всяка важна ситуация.


Взаимопомощта и грижата са онези колективни блага, които ни карат да правим добро, да се подкрепяме и да се радваме на успехите на другите. Учим се, че трябва да сме отдадени към хората около себе си, без да искаме нещо в замяна.


Уважението се гради дълго и се разрушава за миг. Challenger Camp учи децата как да изграждат уважение в средата си – гарант за ползотворни отношения.


Толерантността е онази добродетел, основана върху желанието ни да сме равнопоставени и единни. Чрез различни занимания децата учат за стереотипите и как да се отърсваме от тях.


Съпричастност – да можеш да погледнеш през очите на другия, да разбереш неговата гледна точка и солидарно да почувстваш ситуацията с него. Безценната основа на приятелството.


Доверие – да разчиташ на този до теб. Доверието е спойката, която прави от група хора - Отбор. А когато имаш доверен отбор зад гърба си – тогава можеш да покориш света.

 

Продължителност

BRITANICA Challenger Camp е 8-дневен лагер за ученици между 11 и 13 години и курсисти на BRITANICA в нивата M2 (11 и 12 годишни), M3, M4, T1, T2, H1 (13 годишни), H2 (13 годишни) и H3/PET (13 годишни).

Може да изберете една от двете смени:

От 5 до 13 юли (с организиран транспорт от София);
От 21 до 29 юли (с организиран транспорт от София, Пловдив, Варна и Бургас).

 

Такса

Пакетната цена за BRITANICA Challenger Camp е 839 лв. и включва туроператорски пакет  (транспорт, пълен пансион, планинска застраховка) и образователни програми (Natural English, Character Counts, How to Scout, Secrets of the Mountain). Заплаща се на две вноски:

туроператорски пакет 354 лв.;
образователни програми 485лв.

 

*Местата са ограничени и записването става с регистрация и заплащане на туроператорския пакет.

Как да се запиша