• BRITANICA Adventure Camp - креативност, приключения, сигурност

 

За 20-та поредна година BRITANICA организира летни лагери с фокус върху английския и приключенията. Всички деца между 8 и 10 години и курсисти на BRITANICA от нива VYL3/FF Starter, Beginners, Founders, Starters, Movers, M1 и M2 (10 годишни), са добре дошли през юли в Чепеларе.

 

 

Екипът

Сигурност и безопасност – това гарантира целият екип на на BRITANICA Adventure Camp. Нашите лидери са мениджър на лагера, преподавателите, скаутите и лекарят – екип от специалисти, който подкрепя децата в техните приключения. Преди заминаване и по време на лагера, мениджърът на всяка смяна е винаги достъпен за вашите въпроси.

 

 

Мястото

Хотел "Борика" ****, Чепеларе

Чепеларе ни посреща със спокойствие, вдъхновяващи гледки и много зелено пространство. Природата около хотел „Борика“ дава нужната свобода на младежите да спортуват, да участват в разнообразните занимания и да учат за планината и нейния живот. Базата разполага със закрит басейн, а стаите са просторни и удобни.

 Приключенията

В BRITANICA Adventure Camp имаме динамична програма на английски, много приключения сред природата, поход, екскурзия и спортен полуден.

 English Time

Английският език е ключов на BRITANICA Adventure Camp. Чрез ежедневни занимания, децата надграждат знанията си и придобиват още повече увереност. Всеки ден се отделят по 2 учебни часа за затвърждаване на езика.


Arts & Crafts Club (8, 9 г.) / Creative Clubs (10 г.)

Децата са пълни с идеи и лагера дава воля на въображението им. Заниманията са на английски и всяко дете изразява себе си чрез приложни изкуства, музика, фотография, актьорско майсторство, а по-големите развиват и творческо писане.


How Green (8, 9 г.) / Heal the World (10 г.)

Много е важно децата да изградят отговорно отношение към средата и хората около тях. По-малките учат на английски за растенията, животните и как да пазят природата, а по-големите изграждат съпричастност и толерантност чрез различни игри и дискусии.


English Evening Programme

Вечерните програми са кулминацията на нашите занимания. Децата участват в игри и конкурси; демонстрират какво са научили и постигнали през изминалия ден, и още веднъж упражняват английския си в една непринудена среда.


Outdoor Adventures

Скаутската програма дава на децата знания за природата и ги учи на техники за оцеляване. Чрез множество забавни и полезни занимания, малчуганите научават повече за придвижването в планината, оказването на първа помощ, ориентирането по карта и компас и различните климатични особености.


Плуване и спортни занимания

Спортът е здраве. Всеки ден децата имат възможност да плуват в открития отопляем басейн имат и специално отделено време за отборни спортове. Така те тестват своята бързина, сръчност, ловкост, логическо мислене и умения за работа в екип.


Еднодневен поход

BRITANICA Adventure Camp отделя един ден за поход в планината. Потапяме се в природата и тя ни се разкрива с пълната си прелест, а децата прилагат на място наученото от скаутите.


Екскурзия

Ще посетим Музея по спелеология и български карст в Чепеларе, който е единственият музей на пещерите в Югоизточна Европа. Малчуганите ще се запознаят с богатата експозиция от минерали, скъпоценни и полускъпоценни камъни, различни видове скали и пещерни образувания. Ще научим повече за животните, обитавали пещерите и ще видим кости на пещерна мечка.

 

Продължителност

BRITANICA Adventure Camp е 10-дневен лагер за деца между 8 и 10 години и за курсисти на BRITANICA от нивата VYL3/FF Starter, Beginners, Founders, Starters, Movers, M1 и M2 (10 годишни):

Може да изберете една от двете смени:

първа смяна от 6 до 16 юли (с организиран транспорт от София); 
втора смяна от 19 до 29 юли (с организиран транспорт от София, Пловдив, Варна и Бургас);

 

Такса

Пакетната цена за BRITANICA Adventure Camp е 839 лв. и включва туроператорски пакет (транспорт, пълен пансион, планинска застраховка) и образователни програми (English Time, Arts & Crafts Club/ Creative Clubs, How Green/ Heal the World, Evening Programmе, Скаутска програма). Заплаща се на две вноски:

туроператорски пакет 376 лв.;
образователни програми 463 лв.

 

*Местата са ограничени и записването става с регистрация и заплащане на туроператорския пакет.

Как да се запиша