Упражнявайте английския си език през лятото

Настъпи този период от годината, в който офис календарът Ви е изпълнен със събития, както от работно естество, така и в личен план. По време на ваканцията през месец август можете да поддържате не само лятното си настроение, а и вече достигнатото ниво по английски. Даваме Ви няколко практични и изпитани съвета как да не забравите наученото през лятото.

На работа (At the Office)

    • Възползвайте се от всяка възможност да поддържате контакт с Вашите чуждестранни колеги. Надградете Inmail кореспонденцията с чат, конферентен разговор или най-добре с директна среща. Провокирайте градивни дискусии и тренирайте своето активно слушане с разбиране и говорене с ясно изразяване. Това ще Ви подготви да реагирате по-добре в пряка комуникация, както и ефективно да доведете до край конкретния бизнес казус на английски.
    • Когато ви се отдаде шанс за сътрудничество в международен проект, се включете с добър research на английски източници, като предварително може да участвате в семинари и форуми по темата. Безспорно голям брой научни, маркетингови, икономически и технологични проучвания се провеждат и публикуват на английски език. С по-високо ниво на владеене на езика успявате да ползвате и възприемате все повече от важната информация за Вашата бизнес сфера.
    • Бъдете с проактивно отношение към изнасянето на презентации на офис срещите в англоговоряща среда. Даже и да не се чувствате достатъчно подготвени, по-добре дайте старт на своя опит за презентиране отрано, за да преодолеете в по-кратък срок „сценичната треска“. С всяка следваща презентация задачата ще изглежда все по-лесна и постижима.

Резултат: Колкото по-често говорите с познатата Ви бизнес терминология на английски, ползвана ежедневно на работа и я обогатявате с взетата нова лексика на курса по език, толкова по-уверено ще комуникирате своите идеи и ще постигате работните си цели. Най-краткият път към успешната колаборация е да говорите на един език в екипа, с който заедно осъществявате работните си проекти.

В свободното време (In Your Spare Time)

    • Ако сте сред любителите на  филмовото изкуство, един много приятен начин за поддържане на нивото ви по език е да минете от субтитри на английски към слушане само на оригиналното аудио на всеки филм. Разбира се, ако приложите този съвет към филм или сериал, който вече сте гледали многократно, преходът ще е по-лек и много бързо ще свикнете със звученето и говора на актьорите.
    • Може би предпочитате да се отдадете на четене на вълнуваща книга или списание в свободното си време? Изберете някой от великите английски писатели и го прочетете в оригинал. Разбира се, много добра опция е да четете вече позната творба, но този път на друг език. Вземете си английския вариант на любимото Ви списание. Хубавото при четенето на друг език е, че днес в книжарниците има голямо разнообразие от материали, така че лесно се намират такива по Ваш вкус и от чуждестранната преса. Със сигурност ще попаднете на безценни находки.
    • Планирате пътуване в чужбина? Чудесно! Сега е моментът да направите своето проучване на английски език. Прегледайте описанието на опциите за настаняване, информацията по пътуването на авиолиниите с техните правила и рестрикции. Освен това поискайте съвет от чуждестранен приятел или познат за планираната почивка. Нищо не може да се сравни със съветите на местен. Може допълнително да прегледате форуми, както и блогове на англоговорящи пътешественици.

Резултат: На която и опция или комбинация от възможности да се спрете, тя ще бъде Вашият начин да запазите езиковите си умения на ниво до следващия курс. А постоянството Ви ще бъде възнаградено с придобит опит от преодолените по пътя предизвикателства. Самоподготовката е също толкова важна част, както и присъствената форма в процеса на изучаване на английски. Ако през лятото практикувате езика, то наесен още по-бързо ще влезете в ритъм и ще сте в пълна готовност за достигане на по-високо лингвистично ниво.

Смело допълвайте своите занимания на работа и в свободното си време с нови креативни активности по английски. Оставяме Ви да изберете най-подходящия и приятен начин за Вас до началото на следващия курс. За предстоящите езикови нива по английски се свържете с нашия Мениджър корпоративни клиенти Стела Русинова тук.

ПОДОБНИ

Skills for Success: говорете свободно на английски през лятото

Летният разговорен курс по-английски има няколко неустоими предимства, които го правят много подходящ за изучаване през топлия сезон.

English at Work – 3 начина да заговорите смело на английски език

Познато ли ви е това чувство на притеснение, когато искате да се изкажете на английски? Ако сте решили, че е крайно време да се отпуснете да говорите на този език, то имаме 3 съвета точно за вас.

3 от най-големите предизвикателства в английския: Как да се справим?

Всеки, който започва да изучава английски, чува колко е лесен в сравнение с езици като немски, френски или български.

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.