Стартира петият ни конкурс за детска рисунка на тема „Моето приключение около света“

Скъпи деца,

За пети пореден път ние от BRITANICA ви каним да участвате в нашия вече традиционен национален конкурс за детска рисунка! Неговата тема тази година е „Моето пътешествие около света“. Могат да участват деца от 3-та и 4-та група на детските градини и в 1-ви и 2-ри клас на училищата от цялата страна. Вашите майки и татковци или учителките ви могат да изпращат рисунките по пощата на адреса на BRITANICA: София, ул. "Шести септември" 7 или да ги занесат в най-близкия филиал в София, Пловдив, Варна или Бургас, адресите можете да видите ТУК. Творбите се приемат от днес – 10 септември, до 10 ноември 2019 г. Какви са страхотните награди за победителите, точните изисквания към рисунките и данните, които трябва да бъдат попълнени при изпращането им, можете да видите в сайта на конкурса: okolo-sveta.britanica-edu.org

Едва ли има човек, който да не мечтае да опознае нашата прекрасна планета, да пътува и да види с очите си най-красивите, най-удивителните и дори най-страховитите гледки на Земята! Ще ви издадем една тайна – всяко пътуване започва във фантазията ни, която може да ни отведе навсякъде за един миг, по-бързо от машина на времето. Имало е много велики писатели, които, без дори да излязат от кабинетите си, са създали разкази и романи за безброй невероятни кътчета по света! Описали са прекрасно Земята само със силата на въображението си и благодарение на това, което са чели и научили.

Малки приятелю, искаме да те окуражим да мечтаеш смело за приключения и пътешествия до всяка далечна точка на нашата красива планета и един ден да осъществиш своето вълшебно пътуване! Вземи блокче, четки и боички и ни нарисувай себе си като пътешественик на фона на твоето мечтано място, заедно с интересните животни и хора, които би срещнал там, наред с екзотични растения, красиви водопади, тайнствени джунгли, величествени планини или безкрайни пустини. Или пък да решиш да нарисуваш само живописен пейзаж, характерен за дадена географска област. Представи си, че рисунката е най-хубавата снимка от твоето пътешествие – тази, която би показал на всички свои приятели!  Може би на нея ще си застанал пред египетските пирамиди или ще поглеждаш в кратера на дремещ вулкан? Или пък си представяш себе си като Маугли – в индийската джунгла, обграден от множество диви животни, с които обаче се разбираш чудесно?

От Арктика до Антарктида, от Северна и Южна Америка до Австралия, през Африка, Европа и Азия до най-малкия остров в океана – твоето пътешествие около света може да започне сега! 

Някъде там ще се запознаеш с ескимоси, яхнали северни елени, или пък с пигмеи и аборигени. Ще срещнеш животни, които не си виждал в нито един зоопарк. Ще се изкачиш на най-високите върхове и ще надникнеш в най-дълбоките пещери. Можеш да се гмурнеш и на дъното на океана сред приказните коралови рифове, изпъстрени с чудни морски създания.

За детското въображение няма хоризонти, които да не могат да бъдат прекосени!

Уважаеми, родители и учители, помогнете на децата да разгледат нашата планета и да опознаят континентите – на глобуса, в книгите, във филмите за природата, във видеа в интернет, за да си изберат едно от милионите вълшебни места, които биха могли да нарисуват. Надяваме се заедно да запалим любопитството на малчуганите към света и да ги превърнем в пътешественици по дух, за които няма граници!

Целта на нашия конкурс е да развием любознателността на децата към околния свят, да дадем криле на въображението им и да ги подтикнем да бъдат креативни. Искаме да вярват, че могат да сбъднат всяка своя мечта. Ще се радваме, ако нашето предизвикателство ги накара да искат да учат чужди езици, за да могат да се разбират и сприятеляват с хората, които ще срещат по време на своите бъдещи реални приключения и това ще им помогне един ден да се чувстват истински граждани на света! Искаме ги вдъхновим да опознават, да обичат и опазват природата!

Наши партньори в това невероятно пътешествие са:

  • Списание National Geographic Kids, което поднася на своите малки читатели интригуващи истории за живота на планетата;

  • Thinkle Stars™, които представят най-голямото портфолио от образователни играчки и игри на български език за деца от 1 до 12 г.;

  • Медийна група „Оберон“ – радио FM+, радио Melody и радио FRESH;

  • WWF – Световен фонд за дивата природа – най-голямата природозащитна организация в света с представителство в над 100 държави.

Станете закрилник на диво животно и помагайте на WWF да опазва дома му!
Докато пътешестваме по света със своите рисунки, нека не забравяме да се грижим за природата! Помогнете да защитим домовете на животните!
Как? Като символично осиновите любимо животно и станете негов закрилник. Така ще подкрепите нашите партньори WWF в мисията им за опазване на дивата природа. Можете да осиновите панда, слон, тигър, шимпанзе, рис или сова. А животинчето, под формата на прекрасна плюшена играчка, ще се озове скоро в дома ви.

Направете Вашето дарение онлайн на wwf.bg/support