Politecnico di Milanо за своите програми и стипендии за архитекти, дизайнери и инженери

Politecnico di Milanо – един от най-престижните технически университети в света, ще представи своите програми и стипендии пред архитекти, дизайнери и инженери:

  • София – 22 март, 18:30 часа, х-л “Маринела” (бивш “Кемпински”)
  • Варна – 23 март, 18:30 часа, х-л “Голдън тюлип”

Politecnico di Milano е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия - 40 000 студенти и 900 докторанти от цял свят. Около 1200 студенти всяка година се възползват от програмите за младежка мобилност.

Университетът предлага над 70 магистърски програми, част от които са изцяло на английски език. За тях университетът изисква международни сертификати по английски с високи резултати.
Politecnico di Milano има близо 150-годишна история. Според класацията QS World University Rankings, институтът е в топ 20 в света и топ 10 в Европа за най-авторитетните технически университети. За 2017 г., учебното заведение е на първо място в Италия за „Архитектура и дизайн” и „Инжинерни науки”.

Някои от възпитаниците на института са:
Джанфранко Фере, моден дизайнер;
Енрико Форланини, изобретател на хеликоптера; 
Джовани Батиста Пирели, основател на популярната италианска компания за автомобилни гуми. 
Преподавателският колектив през годините включва лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. Джулио Ната.


Таксата за университета се определя на база семейни доходи и варира между EUR 900 и EUR 3500. Повечето български студенти заплащат около 1000 евро.

Студентите с отличен успех могат да кандидатстват за стипендии между 3000 и 10 000 евро. Държавата осигурява възможности за допълнителна финансова помощ в размер до 5100 евро. И двете стипендии могат да покрият както таксата за обучение, така и част от разноските за настаняване и храна.


Входът за събитието е свободен с предварителна регистрация ТУК.