Офис жаргон '18

Офис жаргонът е неизменна част от работата във всеки международен офис. Само че за хора, които изучават английски отскоро и не владеят езика на много високо ниво, е много объркващо да чуят фрази, които казват едно, а означават друго.

Изучаването на офис жаргоните е труден процес, но инвестицията си заслужава. Офис жаргоните ще направят вашия изказ по-естествен и разбираем за вашите чуждестранни колеги. Представяме някои от най-популярните офис жаргони и тяхното значение:


Let's touch base offline
Ако говорите по телефона или сте в среща с други хора, този израз означава: „Нека се видим и да обсъдим проблема помежду си на живо“.

Blue Sky Thinking
С този израз вашият колега ви подканя да отприщите своето въображение и да споделите вашите най-щури идеи – дори и тези, които не биха били приложими в реалния свят.


Thought shower
Вероятно сте чували по-известния синоним на този израз – "brain storm" - да засипвате събеседника си с идеи и предложения за проблем, ситуация или кампания.


It's on my radar
Като един истински офис шпионин, вие следите отблизо как дадена ситуация или проблем се развива във времето.


Close of play
Става въпрос за края на работния ден.


Peel the onion
„Лукът“ е сложен проблем или ситуация с много пластове. „Обелвайки го“, вие го изследвате в детайл и осмисляте връзките върху различни компоненти, за да можете да си изградите пълна картина.


Reach out
Изразът означава да потърсите отговор, обратна връзка, съвет от ваш колега.


Game changer
Game changer означава събитие, резултат или нова идея, която изцяло променя дадена ситуация. Това може да бъде в резултат на съзнателно действие, или на поредица от случайности извън вашия контрол.

Helicopter view

Когато сте на хеликоптер, вие можете да видите всичко около вас. Точно това иска да направите колега, когато ви призове да погледнете на проблем от helicopter view:  да не обръщате прекалено внимание на детайлите, а да обхванете цялата картина.


Elevator pitch
Представете си, че попадате в асансьор с мечтан клиент. Имате около 90 секунди да му направите бизнес предложение, с което да го спечелите. За целта трябва да опишете най-силните страни на услугата в няколко кратки и ясни изречения. Това е вашият elevator pitch.

В BRITANICA се стремим да ви дадем знанията, които ще ви подготвят за живота в офиса. Нашето обучение акцентира върху практически знания, които можете веднага да приложите на работното място. Учите не просто лексика и граматика, а как посредством жестове, интонация и език на тялото, да направите своето послание максимално разбираемо.


Пълният списък на предлаганите програми ще откриете на тази страница