Къде да проведете вашето корпоративно обучение?

Изборът на място, където да проведете своето корпоративно обучение, е почти толкова важен, колкото съдържанието за обучението. Добра организация и добре планирана група създават усещане за сигурност и комфорт и позволяват на вашите служители или колеги да се концентрират изцяло върху материала.

Тук идва въпросът как е най-добре да организирате своето обучение: дали да съберете всички свои служители заедно в in-house training, или да дадете възможност на всеки служител да се включи в група в удобен за него филиал – или external. Ето какво ви дава всеки един от вариантите:

Като част от корпоративно обучение

Лесна организация и ефективност – това са двата основни плюса на in-house обучението. Методът е ефективен, когато искате да обучите служители с близки умения. Програмата е tailor-made: тя е изцяло пригодена към нуждите на вашата компания. Например, ако искате да подобрите нивото на владеене на английски на специалисти от отдел „Счетоводство“, се набляга на лексика от счетоводната сфера и ще бъдат разигравани сцени, вдъхновени от живота на счетоводителя. Дължината на обучението също зависи изцяло от обема на материала, който желаете да покриете.

In-house обучението може да се превърне в тиймбилдинг преживяване за вашия екип. Там те могат да излязат от обичайната йерархия и да общуват помежду си в неформална среда. Заедно, те навлизат в нов материал, и работят по проекти, а по-напредналите могат да помагат на тези, които срещат трудности. Освен че придобиват нови умения, професионалистите подобряват комуникацията помежду си, което води до по-добра колаборацията и работа в екип.

Познатата атмосфера дава усещане за сигурност на вашите служители. От друга страна, за някои служители може да се окаже трудно да се откъснат от мислите за работа и да се фокусират изцяло върху урока.

Обучение в образователен център, като част от редовна група

External обучението означава да помогнете на вашите служители да се включат в редовна група. Този тип организация ви дава максимална гъвкавост – тя позволява на вашия служител да избере часа и деня на провеждане на обучението. Така, той  може да съгласува обучението с неговите лични и професионални ангажименти.

Добре организираното external обучението може да даде глътка свеж въздух в работното ежедневие. Фактът, че е в непозната среда, прави професионалиста силно възприемчив. Той успява напълно да се абстрахира от мисли за работното място, и да се съсредоточи върху материала. Вашите служители са поставени в група от професионалисти от различни области. Заедно, те споделят и дискутират идеи, и участват в групови проекти. Така, те имат досег до различни гледни точки, и им нов поглед върху материала. Освен това, работещите при вас могат да създадат ценни контакти в сфери, до които те иначе нямат достъп.

External обучението е отлична опция, когато искате да обучавате малък брой служители, или когато вашите служители са на различно ниво. По този начин, всеки служител получава обучение, напълно приспособено към неговите нужди

При избор на място за провеждане на корпоративно обучение, трябва да се водите преди всичко от потребностите на вашата компания. В BRITANICA съзнаваме, колко важно е за всяка компания да организира обучение, което ще бъде истински полезно за своите служители. Затова правим всичко възможно да дадем достъп и до двете форми на обучение. Ако предпочитате in-house training, може да уредим наш преподавател да посещава офиса ви в удобно за вас време и час. Освен това, може да предоставите възможност на вашите служители да се включат в някоя от нашите вече сформирани групи, които включват други работещи хора. Нашите филиали са разположени на лесно достъпни локации, които позволяват бързо придвижване от различни точки на града. Освен това, ние ви даваме възможност да направите комбинация и от двата типа обучение. Който и вариант да изберете, BRITANICA ще направи всичко да отговори на вашите нужди.