Пчелите - приятели на природата

За трета поредна година от BRITANICA, с подкрепата на WWF България, организираме конкурс за детска рисунка с фокус върху природата и нейното опазване. След гората и реката и техните симпатични обитатели, насочваме вниманието на децата към пчелите – най-добрите приятели на природата. Възрастовите категории на конкурса са две – 3-та/4-та група на детската градина и 1-ви/2-ри клас. Малките художници могат да изпращат своите творби по пощата на адрес София 1000, ул. „6-ти септември“ N. 7, ет.

вижте повече >>

English for the Bright: как хобитата на Деница я мотивират да постига високи резултати

„Не знам какъв човек бих била, ако не знаех английски...“ Деница е едно от онези деца, които те карат да се чудиш какво си правил с живота си на нейните години. Тази учебна година тя завършва 11 клас в 31 СУЧЕМ и вече има три сертификата по английски – FCE, CAE и най-високия – CPE – който се равнява на нивото на майчин език. И трите сертификата Деница взима с А – най-високата оценка. Един резултат, който показва изключително постоянство и отношение към собствения успех.

вижте повече >>

ENGLISH for the LEARNING CHAMPION – лауреатите на BRITANICA Olympics

Олимипадата за ученици на BRITANICA е едно ново предизвикателство към всички наши курсисти в годишна форма на обучение, за което вече ви разказахме.

вижте повече >>

ENGLISH for the HIGH-FLYER

Ралица е момиче, което може би вече сте виждали. Миналата Коледа тя отправи видео послание с много силен заряд – за това, че книгите са магия, която трябва да споделяме с другите. Особено с тези, които нямат толкова мигове на вълшебства. Ето защо Ралица подари своите най-любими книги на деца в неравностойно положение. Защото понякога не можеш да оправиш света, но можеш да подариш частичка магия на някого – и това е много.

вижте повече >>

Деца режисират деца: генералната репетиция на филиали Бели Брези и България

  • End of School Year Show (опр.) - шоу за края на учебната година, за което всеки филиал избира тема и сценарии и представя пред публика. Участници са деца в годишна форма на обучение, които имат желание да се изявят на или зад сцената.
  • Шоу на Бели Брези и България - An Untold Story About Space;
  • Сценаристи - Ева и Мария; режисьори – Мартин и Теа.
  • Репетиция (опр.) - мн. репетиции, ж. Разучаване чрез повторение на изпълнението на постановка, концерт, танц и др.
вижте повече >>

BRITANICA Пловдив подава ръка на страдащите от болестта на 65-те рози

Тази история не е като повечето ни истории – за успех, развитие и усмивки. Но е история за също толкова важни неща – за подадената ръка, благодарността и заедността. Една история за това как нашите колеги и приятели в Пловдив подкрепят болните от Mуковисцидоза. За да се даде повече гласност, да покажем добрия пример и с надеждата, че поне един човек ще преоткрие смисъла на доброто и помощта.

вижте повече >>

Хроники на смеха: седем от най-щурите първоаприлски шеги

Първи април е денят, когато деца и възрастни са свободни да вършат забавни пакости на гърба на неподозиращите приятели, семейство и колеги. Празникът има богата традиция, а първата документирана първоаприлска шега датира от 1686 година. Тогава английски вестник отправя покана към лондончани да се насладят на ежегодната церемония по измиване на лъвовете в кулата Тауър. Десетки ентусиасти остават разочаровани, когато разбират, че лъвове не са пребивавали в кулата от десетилетия. Въпреки това, веселата традиция се запазва и до днес.

вижте повече >>

Мъдростта на живота, представена чрез пет детски книжки

Ден след смеха и лудориите на първи април, международният Ден на детската книга ни поканва да се потопим в света на литературата. Празникът е идеален повод за деца и родители да се отдадат на съвместно четене на най-вълнуващите детски истории. Четенето на глас развива въображението на децата, обогатява лексиката им и им помага да развият ранна езикова култура. Не случайно Айнщайн казва: „If you want your children to be intelligent, read them fairy tales.

вижте повече >>

Любов в плик: Най-романтичните обяснения в любов на английски

Често, изследвайки дългата хроника на вековете, наблягаме върху всичко, което се е променило. Няма съмнение, че животът ни е коренно различен от това, което е било преди години. Но понякога е хубаво, вместо да се фокусираме върху разликите, да си припомним малкото константи, останали недокоснати от времето. Месец февруари ни дава шанс да отпразнуваме една от тях: любовта.

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.