Играта 'My Magic Pet' ще учи децата на сътрудничество, екипност, дисциплина...

От 1 октомври започва учебната година за най-малките ни ученици в BRITANICA, а с нейното начало даваме старт и на новата ни игра. Тя ще изпълни класните стаи във филиалите ни с още повече ентусиазъм за учене, с усмивки и радост, ще направи децата по-мотивирани, целенасочени и концентрирани.

Играта My Magic Pet e нова стъпка в стремежа ни за геймификация на обучението и е инспирирана от познатото и обичано от поколения деца "Тамагочи".

Представете си, че сте малък ученик и всичките ви постижения в клас биват поощрявани с точки, сърчица или звездички. Познато! Усещането е приятно, но още по-интересно е, ако тези точки водят и до нещо друго... Затова в BRITANICA децата на предучилищна възраст и тези, които са ученици в 1.-2.  клас, ще имат шанса чрез точките, които печелят, да излюпят свой домашен любимец - магическо животинче, което ще е талисман на групата. А след това през годината ще му помагат помогнат да се научи да се движи и да прави куп други неща, защо не и да полети! Ще  могат да го "хранят", да го отглеждат и обучават.

В нивата Vеry Young Learners 1 и Vеry Young Learners 2 всеки учебен час преподавателят ще напомня на децата за пет вълшебни дела, свързани с дисциплина, сътрудничество, училищни навици, фина моторика и участие в часа, които ще им носят точки.
А в нивата Vеry Young Learners 3, Founders и Beginners стремежът ще бъде да овладеят други пет вълшебни дела – проява на отговорност, екипност, дисциплина, участие и изразяване само на английски език в часовете. Във всички нива, наред с това, е заложено и овладяване на различни академични знания и умения, според материала, който е по програма.

Децата ще виждат на интерактивната дъска в класната стая колба с "вълшебна отвара" и тя ще им показва по време на часа как се справят. Това ще им помогне да се научат да си правят самооценка. В края на часа групата ще получава своите медали за проявените качества и умения. Тези медали-награди ще са "храната" за малкия магически приятел, който ще пораства пред очите на децата с всеки изминал час. Играта ще има девет нива, като на всяко от тях, вследствие на събраните медали децата ще отключват нови умения у магическото си животно.

Освен това децата ще "посетят" приказни страни и с медалите си ще могат да отключват специални игри, насочени към учебните цели. За всичко, което постигат, ще събират групови награди, за да се развиват и растат заедно!

"Създаването на играта My Magic Pet е следствие от духа на промяна, който ни облада през последните месеци на предходната учебна година, и естествен резултат от съвместната работа на преподавателите Ива Монева и Аделина Иванова. Двете стоят и в основата на видоизменените ни и подсилени игри с материали за обучение на най-малките ни ученици от нивата VYL1, 2, 3, - сподели академичната ни директорка Елена Георгиева. - Целта ни е не само децата да се забавляват, това те могат да правят и в други центрове. Чрез целесъобразно планираните образователни игри се стремим да развиваме умовете на най-малките ни ученици, да им помогнем да разгърнат въображението си и да създадем ключови аналогови умения за дисциплина, сътрудничество и отговорност. Вълшебните дела и вълшебната отвара са начин децата да получават мигновена и постоянна обратна връзка за работата си по време на часа. А това по-късно ще се превърне в друго важно аналогово умение – това за самооценка."

Пожелаваме на децата да се забавляват и истински да се стремят към медалите, които накрая на годината ще им покажат и колко много са научили - както за английския език, така и за това как да учат по-добре, за да бъдат успешни личности!

---

За записвания в годишните ни програми можете да се обадите на телефоните на нашите филиали: https://britanica-edu.org/britanica-offices