Един ден на Иво Иванов – мениджър през деня и курсист по английски вечерта

Във филиал Бели Брези на BRITANICA се срещаме с Иво Иванов, който е мениджър на голяма международна търговска верига и посещава вече трето ниво по английски език при нас. Той с радост ни разказва за това как успява да съчетае интензивния си работен график с курсовете по език повече от година. А благодарение на новите езикови умения обогатява своите познания в много сфери. Какви възможности и нови перспективи се отварят пред него с владеенето на английски? Прочетете повече в интервюто.

– Здравей, Иво! Може ли да ни разкажеш повече за теб? С какво се занимаваш и как протича един твой ден?

– Здравейте! Всеки мой ден е изключително интензивен. През деня срещам на работа много предизвикателства като Store Manager. Срещам се с много хора, разрешавам много работни казуси, за които се изискват бързи решения. Денят ми завършва по един много интересен начин за мен – посещението ми в курса в BRITANICA Бели Брези.

– Как успяваш да съчетаваш натоварена работна седмица с обучение по английски език?

– Когато дойда на курс успявам да се откъсна от това, което 10 часа правя в работния процес. Тук идвам с нагласа, че ще науча нови неща и то не само по английски език. Тук се срещам с хората от групата, които нямат нищо общо с бизнеса, с който се занимавам. Това ме кара да дам Refresh с нещо ново, различно и заобиколен от приятели. А преподавателите имат изключително интересни профили, като всеки допринася със своето различно ноу-хау и знания. След края на заниманията определено излизам много по-щастлив, усмихнат и ентусиазиран.

– Какво се промени за теб след две завършени нива по английски език?
– Стартирах от А2, а вече от 2 седмици и половина съм в ниво B2. В момента усещането ми е, че се чувствам много по-спокоен, когато ми се налага да общувам с другите на английски език. Езиковите умения ми помагат, когато пътувам –  не само да се настаня в хотел, да попитам за посока, но и да се срещам с нови хора. Наскоро бях в Бордо на винен фестивал. Тествах различни вина и, разбира се, се заприказвах с хората там на английски. Успях да науча за неща, които не съм си мислел, че могат да съществуват за темата вино.

– Намираш ли време за своите хобита?
– Да. Аз имам три любими занимания. На първо място много обичам да ходя на лов. Второто ми хоби е да пазарувам, а третото ми е да пътувам до различни дестинации. Владеенето на английски език ми помага много при пътуванията, както вече споделих, от гледна точка на това, че искам да се запознавам с нови хора и да общувам постоянно. Ако не знаеш английски просто ще бъдеш един турист, който само снима.

– Какво те мотивира да се записваш във все по-горно ниво и да надграждаш своите знания?
– Получавам много добра обратна връзка по отношение на нивото ми по английски от хора, с които съм се срещал преди и ме чуват как говоря и сега. Казват, че напредъкът ми е видим. За говоренето много ми помогна интензивният курс Skills for Success. Благодарение на него се прави мост между B1 и B2. Освен това всеки нов урок така те завладява, че те увлича да отидеш в новото ниво, да научиш нови неща, да надградиш това, което си постигнал до момента.

– А какви са твоите планове след като завършиш B2?
– Много ми е любопитно и на мен самия. За момента със сигурност няма да спра и продължавам.

– Благодарим ти, Иво!

Оставяме нашия събеседник да се отправи към залата за занятието по английски, защото настъпва време да започне часът. Курсистите заемат своите места в очакване на това какво ще се случи. „Защото всеки път преподавателят ги изненадва с нещо интересно, неочаквано и различно“.

A вие, мили читатели, ако желаете да разберете повече за програмите по английски език на BRITANICA, кликнете тук.

ПОДОБНИ

Евгения, курсист по Business English: Езикът е огромно богатство, което открива нови възможности!

Днес обратната връзка е жизненоважна за бизнеса, ето защо във всеки наш курс по английски език в BRITANICA интегрираме feedback форми.

Какъв тип English Learner сте?

В опита си до сега със сигурност сте се уверили, че някои методи в изучаването на език са по-ефективни за Вас, отколкото други. Различните типове English Learners възприемат най-ефективно по специфичен начин.

B1 SUCCESS STORY: Малките победи на курсистите Екатерина и Мартин

Здравейте, читатели! Организираме ви една приятелска среща с двама курсисти от ниво B1. Те с радост ни отделят време преди часа си по английски, за да ни разкажат как се е променила увереността им в боравенето с английски, откакто са в BRITANICA.

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.