„Дни на италианското образование“ в София и Варна

За шеста поред година изложението „Дни на италианското образование“ кани кандидат-студенти с интерес към образованието в чужбина на среща с част от най-добрите учебни заведения в Италия - Politecnico di Milano, Universita Cattolica del Sacro Cuore, Ca’Foscari, Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy. Представители на университетите ще бъдат на място в София и Варна, за да запознаят българската публика със своите програми, методи на обучение, стъпки за кандидатстване, такси и стипендии и да отговорят на възникналите въпроси.

  • 14 октомври в СТЦ  „ Интерпред“, София
  • 15 октомри в хотел „Голдън тюлип“, Варна.

Предварителна регистрация можете да направите ТУК.
Ето и няколко думи за учебните заведения:

  • Politecnico di Milano –  лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа; най-големият технически университет в Италия с над 42 000 студенти.
  • Universita Cattolica del Sacro Cuore – частен университет с основна база в Милано и кампуси в още четири града. Получава 5 звезди от QS Stars в следните направления: employability, teaching, facilities and engagement; Бившият председател на Еврокомисията - Романо Проди е възпитаник на UCSC.
  • Ca’Foscari – университетът на Венеция –  известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа. Университетъ е в топ 5 за Счетоводство и Финанси и Устойчиво развитие в Италияи в топ 7 в направленията Икономика, Иконометрия, История и Филологии.

Модни академии, в които можете да стажувате при Versace, Armani, Roberto Cavalli и индустриални гиганти като: Ferrari, Mercedes, Audi, Cartier, Bayer, Panasonic, Canon и др:

  • Istituto Europeo di Design – институтът е организиран около 4 дисциплини – дизайн, мода, визуални изкуства и мениджмънт, в 29 специалности на италиански, английски, испански и португалски.
  • Nuova Accademia di Belle Arti , NABA – учебно заведение за визуални и приложни изкуства, в сърцето на Милано.
  • Domus Academy – модна академия, отново в Милано с професионални и бакалавърски курсове за мода, индустриален дизайн и дизайн мениджмънт.

Висшето образование в Италия има забележителни традиции, но в същото време е практически насочено, в тясно сътрудничество с бизнеса и индустрията. Таксите за обучение в държавните университети варират между EUR 900 и EUR 3500, като повечето български студенти заплащат около 1000 евро.
„Дни на италианското образование“ има съпътстваща програма от презентации на участниците в събитието. Всички посетители ще участват в томбола за два двупосочни билета до Рим, осигурени с любезната подкрепа на Alitalia.