Дар от сърце

Понякога мечтите се сбъдват неочаквано и носят радост и на този, на когото се е случило малко чудо, и на онзи, който го осъществява. Общността на филиалите BRITANICA Бели Брези и BRITANICA Прага успяха да създадат такъв, особено специален за много хора, момент. От една страна, това са Крис и Джули – братче и сестричка от семейство в неравностойно положение. А от друга – са екипите, децата и родителите от двата филиала, които се обединиха около каузата да помогнат на тези деца.

По Коледа и Великден в BRITANICA искаме да вдъхнем увереност на нашите ученици, че заедно сме по-силни и можем да направим света по-добър. И с различни събития около тези празници неведнъж сме успявали да протегнем ръка на хора в нужда. Така стана и сега.
Двата филиала организираха благотворителен футболен мач, в който се включиха по-големите ни ученици. А по време на събитието малчуганите сътвориха прекрасни великденски сувенири – картички, пъстри яйца, зайчета от хартия и различни материали. Родителите показаха съпричастност като си купиха билети за мача и сувенири от благотворителния ни базар.
Мачът се осъществи със съдействието на район „Красно село“. Те почистиха и облагородиха спортната площадка в кв. “Бели брези“, на която децата играха. Помолихме служителите, отговарящи за социалното подпомагане в общината, да ни предложат дете или деца от семейство в нужда, на които да помогнем. Така се запознахме с десетгодишния Крис и дванайсетгодишната Джули. Те самите също дойдоха на футболния мач и с удоволствие се включиха в изработването на поздравителни картички. Зарадваха се, че някой така неочаквано е решил да им протегне ръка.

Със събраните средства искахме да купим за децата нещо, което ще е от полза за развитието и образованието им. С помощта на тяхната баба – единственият близък човек в семейството, който се грижи за тях, решихме това да бъде лаптоп.

Преди няколко дни с подаръците в ръце прагът на приветливия им дом прекрачиха Вили и Ади – административните мениджъри на нашите филиали.
Джули и Крис ги очакваха с нетърпение, с трепет разопаковаха кутиите и лицата им грейнаха от радост, когато откриха мечтания компютър, оборудван с чанта, флаш памет, мишка и слушалки. Зареден с програми и готов за ползване.

„Тъкмо очаквам приятелка, с която имаме да правим проект, сега ще мога по-лесно да търся информация и да се справям с такива задачи“,  каза Джули, която е отличничка в училище. А Крис, като всяко момче, спонтанно възкликна, че най обича да слуша музика и да играе на компютъра. И двамата сияеха от щастие.
„Благодарим на децата и семействата на BRITANICA не само за прекрасния подарък, колкото и да е хубав и ценен за нас! По-важен е жестът, това, че сте взели присърце нашето положение. Направихте много за нас!“, каза баба Паша.

След срещата със семейството Ади и Вили също бяха изпълнени с емоции. „Мисля, че успяхме да доставим на децата искрена радост – и заради подаръците, но още повече заради вниманието, което почувстваха – каза Ади. – Усетихме много топлина. Приеха жеста ни с голямо вълнение.“

„И те, и ние се надяваме, че и занапред ще държим връзка и Джули и Крис наистина ще станат част от общността на BRITANICA“, убедена е и Вили.