Подготовката за езиков изпит: генерална репетиция за университета

Много ученици гледат на езиковия изпит само като на стъпка към желаното учебно заведение. Само че по време на подготовката за сертификатите на Cambridge (FCE, CAE или CPE) или за IELTS се включва развиването на различни методи на четене, active listening и critical thinking. Тези техники са ключови не само по време на вашето следване, но и в която и индустрия да работите по-нататък. Ето какви умения ще придобиете, докато се готвите за езиков изпит:

вижте повече >>

1 церемония за връчване на сертификати Cambridge, 3 гледни точки

Церемониите за връчване на сертификатите на Cambridge са събития, на които се срещат много емоции. Всеки носи в себе си своето вълнение. Ето как видяхме ние тази необикновена смес от трепети, която заля всички ни и направи последните седмици истински специални.

Аз, детето

Днес най-после ще разбера колко щитчета имам. Дано да са 15! Искам, искам, искам! Мама ми купи официални дрехи и сега вървим към церемонията. Много е горещо, искам вече да стигнем...

вижте повече >>

PET for Schools: трамплин към върхови постижения в английския

Cambridge English: Preliminary (PET) е основополагащ изпит по английски, който се равнява на ниво B1 от общоевропейската езикова рамка. Форматът PET се предлага в два варианта: за възрастни (PET) и за ученици (PET for Schools). Те следват един и същ формат и са равни по трудност, но текстовете във всеки от тях са съобразени с възрастта на кандидатите. Задачите в ученическия PET са базирани на теми, близки до живота на юношите, като училище, хобита и интереси.

вижте повече >>

Сертификати на Cambridge: стъпка по стъпка към перфектен английски

FCE, CAE и CPE са престижни езикови сертификати, които удостоверяват, че владеете  английски на високо ниво. Te са признати по цял свят от водещи институции в академичната и професионалната сфера. Да вземете сертификат е постижение, от което се ползвате цял живот. Документът доказва, че вие имате нужните познания да живеете независимо в англоезична страна, да се обучавате на английски, да заемате висока позиция в международна компания.

вижте повече >>

Деца и родители за Cambridge Certificates

Наскоро ви представихме Small B – един твърде симпатичен персонаж, който очарова малки и големи с топли черни очи, блага усмивка, четири невероятни суперсили и смешни крачета, които всеки иска да пипне. Но освен да омайва и пленява, Small B има една още по-важна роля – да подготвя малките ни ученици за сертификатите на Cambridge.

вижте повече >>

4-те суперсили на английския

Ако ви кажем да си представите супергерой – какъв би бил той? Какви суперсили би имал, как би изглеждал? В BRITANICA си имаме един малък супергерой и за него, и за приятелството му с децата, искаме да ви разкажем днес.

вижте повече >>

Сертификатният курс – пътят към целта и голямото израстване

Пътуването – физическо и метафизично, е процес, издигнат култ в модерните времена. Днес смятаме, че крайната цел е мотиватор, но не е по-важна от пътя, който изминаваме, за да я постигнем. Докато пътуваме ние откриваме много за света и себе си, излизаме от зоната си на комфорт, преживяваме приключения, порастваме.
Можем ли да отнесем тази модерна философия към сертификатните курсовете на BRITANICA? Допитваме се до Mr. Сандро за малко повече информация. Обобщаваме я в три абзаца – отговарящи на схемата мотив-пътуване-цел. Приятно четене:

вижте повече >>

BRITANICA споделя... 5 сайта, с които да се подготвяте допълнително за Cambridge сертификат

Лятната ваканция е в разгара си, но подготовката за сертификат Cambridge English не трябва да спира. Освен че показва нужното ниво на език, тя учи и на още умения, сред които планиране на време, ориентиране и подредба по важност на задачите, подготвяне на официални документи като писмо за кандидатстване за работа, доклад, презентация и др.

 

вижте повече >>

Една луда празнична седмица с връчванията на сертификатите на Cambridge

Последната седмица преди началото на учебната година е много емоционална из всички филиали на BRITANICA. Между записванията за новите групи в офиса и украсяването на класните стаи, успяваме да проведем и официална церемония за Cambridge English сертификати.

 

Емоционални бургаски вечери

 

вижте повече >>

Love to Certify: Техники за справяне с изпитни трепети с Петя Ценова

Петя Ценова, мениджър изпитна дейност в BRITANICA, споделя от първо лице за правилните подходи, за да постигнете най-висока оценка

 

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.