CAE SUCCESS STORY: С Карина от BRITANICA до Германия

Здравейте,

Представяме ви Карина. Амбициозна 18-годишна тийнейджърка. Любител фотограф. Свикнала е да е зад камерата и да дава начало на снимките. Но този път застана уверено пред обектива на BRITANICА и сподели с нас интересни моменти от живота си.

Описва себе си като любопитна.

А мис Теди - преподавателката й в интензивния курс за сертификат CAE в BRITANICA, я определя като активна, старателна и любознателна.

И ние, след като поговорихме с Карина, можем да потвърдим това със сигурност. Пламъчето на любопитството се вижда в очите й. Вижда се с какво удовлетворение разказва за това, което е постигнала, и за етапите, през които е преминала. Миналата година е заминала да учи в гимназия в Германия. Сменяйки българската среда с чуждоезична, Карина вече общува свободно на немски и английски език и то с хора от цял свят. Но противно на очакванията й, това не я притеснява, а напротив - мотивира я още повече. Адмирации за куража! Малко са тийнейджърите на нейните години, които биха излезли от зоната си на комфорт и биха били все толкова уверени в себе си.

Миналата година Карина надгради владеенето си на английски език, като едновременно с това се подготви за изпит САЕ само за 3 месеца! Каква е нейната мотивация?

„Мотивацията ми беше да проверя и да разбера колко много мога да науча за много кратък период от време.”, споделя тя. „Беше интересна ситуация. Случайно се явих на Ден на международното образование, където BRITANICA беше сред представителите на събитието и направо се записах на сертификатен курс по английски език. Явих се на placement test за определяне на нивото, където се оказа, че въпреки това голямо прекъсване от 5 години, аз все пак имах знанията (разбира се, с леки граматични пропуски) и влязох в групата за САЕ сертификат на мис Теди.” И така, след 3 месеца усилена подготовка, Карина успешно взема своя сертификат САЕ с отличен резултат.

Какви са ползите от интензивните курсове за сертификат САЕ в BRITANICA през очите на Карина?

Курсът за сертификат САЕ е предназначен предимно за хора, които искат да надградят и усъвършенстват своите знания по английски език. Има курсисти, за които сертификатът САЕ е необходимост, за да продължат със следващата степен от своето образование – бакалавърска, магистърска, дори докторска. Има и такива курсисти, които се явяват на изпита за свое лично удовлетворение. Независимо от поставените цели, всички курсисти на BRITANICA се докосват до реалното приложение на езика. Мис Теди споделя, че прилага discovery method of teaching - способ, който помага на курсистите да се запознаят с реални примери от лексиката и граматиката. „Няма суха теория. Има разбиране. И след курса, те се справят много по-добре, когато попаднат в англоезична среда, тъй като сертификатният курс им е дал различните нюанси на езика, достигайки до native level of speaking with a great level of fluency.
Думите на мис Теди допълва и Карина, споделяйки, че курсът й е помогнал да структурира знанията си по английски език. А с явяването на самия изпит, тя успешно е преодоляла и нервността от общуването на чужд език: „Аз изкарах сертификата САЕ и заминах за Германия. Да, имаше езикова бариера, но не ме беше страх. Трябваше да се установя в чужбина и да започна да се справям сама. С постоянство и ежедневно използване на английски език смятам, че успешно успях да преодолея първоначалните затруднения.“

Според Карина, обучението за сертификат в група от малко на брой курсисти е допълнителният фактор, който е оказал влияние върху цялостната й мотивация и подготовка: „Да учиш в група ти помага да видиш нов начин на мислене - всички ние мислехме по различен начин на английски език и съответно можехме да взаимстваме идеи един от друг. Бяхме постоянни и имахме ясната цел какво се стремим да постигнем. И го правехме заедно.“

„Структурата на самия курс и методът на преподаване бяха изключително ползотворни за всички. Радвам се, че записах интензивния курс по английски в BRITANICA, защото доказах на себе си, че мога да приема много голям обем от информация за кратък период от време. И това в момента ми е много полезно, понеже се случва същото, но с немски.“ И нещо повече – по време на така приятния ни разговор, Карина сподели, че един от проектите, с които най-много се гордее до този момент е разработен от нея по време на курса й в BRTIANICA. “Задачата беше да напишем кратка история и аз написах криминале. Направи ме много щастлива, тъй като успях изцяло да изразя себе си.“ … Криминале! Представяте ли си?

И нещо за тези, които още се колебаят дали да се запишат на сертификатен курс по английски език в BRITANICA...

„Опитайте!“, казва Карина. „Както вече споменах, не бях работила върху английския си близо 5 години. Формата на изпита е доста специфичен, състои се от различни компоненти. За мен най-трудното беше да се справя с частта Use of English, но мис Теди ни даваше много и различни упражнения, за да се подготвим по-добре.“ Мис Теди допълва: “Всеки курсист е различен. При нас в BRITANICA идеята е да работим както върху силните, така и върху слабите страни на нашите курсисти. Силните – развиваме с още повече упраженения, а при слабостите - изчистваме граматически, лексикални и други пропуски. И така постигаме баланс.“, споделя преподавателката. „Най-силната страна на Карина беше Reading частта. Тя много бързо разбираше какво трябва да се направи в дадено упражение. Доволна и горда съм от начина, по който си защити знанията по време на изпита.“, с усмивка допълни мис Теди.

Ако и Вие искате да докажете пред себе си, че знаете и можете или пък сертификатът ви е необходим за кандидатстване или работа, свържете се с нас и ще Ви насочим към най-подходящия за Вас курс, така че да сбъднете целите си – точно като Карина!