B1 SUCCESS STORY: Малките победи на курсистите Екатерина и Мартин

Здравейте, читатели,

Организираме ви една приятелска среща с двама курсисти от ниво B1. Те с радост ни отделят време преди часа си по английски, за да ни разкажат как се е променила увереността им в боравенето с английски, откакто са в BRITANICA.

Запознайте се с Екатерина и Мартин – двама души с различен бекграунд - тя е магистър-фармацевт, а той работи в счетоводството на международна компания. Разказват ни какво ги е накарало да се запишат на курс по английски, споделят за предизвикателствата в процеса и радостта от малките си победи.

Какво ви накара да се запишете на курс по английски?

Екатерина:  На работа не ползвам английски. Предстои ми. Реших, че е крайно време да науча добре езика. Не можех да водя нормален разговор без да мисля много, да си проверя някоя дума. Пътувам доста често. Това също е една от причините да искам да знам английски.

Мартин: Да започна да изучавам английски ме накара това, че в работата го използвам ежедневно. Нямах увереност. В последствие, решаващо бе да мога да говоря по-уверено, по-свободно, да надградя това, което ми е липсвало.

Какви промени настъпиха в процеса на обучение и как разбрахте, че сте подобрили езиковото си ниво?

Екатерина: Откакто съм в курса, гледам филми изцяло на английски. Беше ми странно, защото никога до тогава не бях гледала филми така. Сега усещам, че не ми е трудно. Разбирам какво говорят. Разбирам нови неща, което не е малко. Накарах моите приятели да си говорим на английски.

Мартин: Чувствам се по-уверен, когато разговарям. В комуникацията с англоезични колеги разбирам доста голяма част от самия разговор, използвам много предлози на място, не се замислям. Преди това имах пропуски с една част от граматиката, с предлозите, с формирането на изреченията. Имам напредък, който и сам забелязвам. Гордея се с това, че времето, което отделям за учене, дава резултати.

Каква препоръка бихте дали на тези, които също учат английски като вас?

Екатерина: Най-важното, като учиш език, е да го практикуваш. Не само да се подготвяш за следващото упражнение. Наистина да искаш да четеш интересни статии, да гледаш филми, да слушаш музика, да се вслушваш в английските думи.

А защо смятате, че е полезно английският да се учи в група?

Мартин: Със сигурност ми допадна това, че групата не е много голяма. Има възможност да се отдели внимание на всеки и получаваме това внимание. Когато някой среща затруднения, винаги може да попита. Мис Касандра-Виола постоянно ни стимулира, подготвя ни допълнителни материали за четене, за слушане. Тя ни дава съвети, за които сам не бих се сетил. Винаги ни обяснява, докато не се увери, че всички сме разбрали. Не е толкова сигурно, че обучението вкъщи може да доведе до някакъв резултат. Може да си мислиш, че нещо е правилно, но да няма прогрес и дори обратно. На курса винаги има някой, който да ти обясни, да те насочи.

Какво бихте посъветвали тези, които се чудят дали да се запишат на курс по английски?

Екатерина: Вече живеем в свят, в който няма как да не знаеш английски. Няма какво да загуби човек. Може само да спечели. Това е инвестиция в себе си.

Мартин: Доволен съм от обучението. Доволен съм, че попаднах на добър учител. Много възможности се откриват в перспектива. Ще имам възможност да израствам професионално. Когато пътувам, вече почти не срещам проблеми. Чувствам се по-комфортно. Човек винаги има какво да научи. Но всичко най-вече зависи от самия теб.

Екатерина и Мартин се подготвят за своя час в края на нашата среща. Проследихме историите им с усмивка, почерпихме от техния опит и се настроихме на академична вълна. През техния поглед отвътре на подготовката по английски език в ниво B1 на BRITANICA видяхме как знанията растат по една изпитана рецепта за успех:

Лична мотивация + Добър преподавател по английски = Сигурни резултати от обучението

Бъди и ти по-уверен в ползването на английски, като избереш подходящия за теб курс тук.

ПОДОБНИ

4-те суперсили на английския

Small B обещава на децата много интересни предизвикателства, в които да провери техните сили и да им даде доказателства за езиковитe им геройства.

42 funky ways to say YES to/in English

Why 42, you may ask? Well, according to Douglas Adams' The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - this is the answer to THE question.

Как да следваме неотлъчно новопоставените цели?

Не новата година е това, което ще донесе промяна в живота ни, а ние самите. Затова е важно да си поставяме цели целогодишно и да ги следваме неотлъчно.

Idioms - the What and the Why of Using Idioms

You understand each word and yet it doesn't have any logic. The reason may be just one – idioms.

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.