A2 SUCCESS STORY: 3 нива по английски за 6 месеца

Здравейте, читатели,

Днес ви срещамe с един курсист на BRITANICA, чиято мотивация е поразителна ​за неговите преподаватели, ​заразителна​ за курсистите от неговата група ​и вдъхновяваща​ за всеки, който е решил да се захване с изучаването на английски език от самото начало. Това е Васил, който само за половин година покрива три езикови нива – от английски език за абсолютно начинаещи - А0 до ниво А2.

From ZERO to Being Your Own HERO

Какво е да започнеш от нулата в познанията си по чужд език?​ Васил се сблъсква с необходимостта да учи английски както в работен, така и в личен план. Той е експерт логистика от 10 години. ​В началото, при общуване с англоезични клиенти и партньори​ в работата си, той ​има нужда от някого​, който ​да превежда​ на делови срещи и да води кореспонденцията. Нашият събеседник ни споделя, че при пътуване в чужбина, когато отива на гости на своя син, живеещ в Германия, разчита само на него за ориентир. Ключовото решение да не зависи постоянно от друг в среда, изискваща владеене на английски, отвежда Васил в BRITANICA.
Първата стъпка към преодоляване на пречките в общуването​ е да се осмелите да придобиете нови лингвистични умения. Тази решителност ​начертава един път, в който се придобиват сили, знания, увереност и самостоятелност. Можете и вие!

Out of Your Own Comfort Zone

Началото е поставено с излизане от зоната на комфорт.​ А какво по-стимулиращо от това да проговориш на английски има от потапянето в англоезична среда?​ В първото си ниво A0 Васил се озовава сред различни по професия, възраст и националност курсисти, обединени от общото желание да учат английски. Този пъстър микс от хора се ръководи от отличен преподавател, който изгражда основите в знанията им по чуждия език. В следващото ниво – А1, обаче курсистите се сменят, като преобладават ученици и студенти. Тази осезаема промяна първоначално събужда у Васил притеснение как ще се справи сред активно учещи младежи. Сега с усмивка си спомня как със започването на курса, това безпокойство​ ​изчезва:

Хубавото е, че в BRITANICA курсистите се подбират на максимално близко ниво в английския език. Така не чувстваш някаква голяма разлика между себе си и останалите. Преподавателите пък осигуряват много приятелска атмосфера, която позволява на хора с голяма разлика във възрастта да контактуват нормално.

Burn to Learn

Ученето​ за нашия курсист ​не приключва с първото покрито ниво по английски език​. Той решава да кара успоредно две нива, защото си поставя цел за срок от половин година да започне да комуникира уверено на английски. Как се справя с предизвикателната задача? Разбира се, Васил е наясно, че да отделя само по няколко часа за посещенията си на курса, съвсем не е достатъчно. Извън хорариума по график той намира време за допълнителни занимания по езика​. Споделя ни, че учителите дават достатъчно задачи за вкъщи, не само от учебните материали, но и от онлайн платформата на BRITANICA, до която всеки курсист има достъп. А Васил прави всичко, което му се поставя като задача, и дори дава още от себе си. Пожелахме да ни даде един безотказен съвет за успех в ученето на английски. Ето какво ни отговори:

Нищо не става така бързо, както му се иска на човек, но се постига с упорство, търпение и много учене.

Ain't No Wall Too High

Горивото, което изстрелва към успеха, се запалва от вътрешната решителност и целеустременост. А наградите? Възможността да общувате на английски, където и да сте, разгръща много професионални и лични ползи, които несъмнено водят до пълноценни преживявания и правят хората щастливи.
Васил е уверен, че след ниво А2 ще може да ползва езика в работата си и планира да продължава да развива уменията си, като се запише в ниво B1 или Skills for Success. Естествено, едновременно с надграждането на езикови умения, с по-големия набор от знания, опит и способности, нашият Експерт логистика расте и в кариерата. Що се отнася до семейство, което се разпростира извън границите на една държава, то по-доброто владеене на езика се превръща в стимул за по-редовни срещи. Бащата радостно говори за предстоящите си пътувания:

Синът ми учи в чужбина. Смятам да ходя по-често при него и да практикувам това, което съм научил по английски.

С изучаването на английски човек придобива много повече от знания по самия език. Дали това ще е по-добра работа, по-висока позиция, по-свободно контактуване със света, по-широк хоризонт, нови запознанства или различни опитности... Определяте само вие!

Ще ви помогнем да получите силен старт в английския и уверено да се изкачвате към следващите нива. Свържете се с най-удобния за вас филиал на BRITANICA тук.

ПОДОБНИ

CAE SUCCESS STORY: С Карина от BRITANICA до Германия

Представяме Ви Карина - амбициозна 18-годишна тийнейджърка, с голяма мотивация непрекъснато да учи нови неща и да се развива. А как й е помогнал сертификатът CAE?

B1 SUCCESS STORY: Малките победи на курсистите Екатерина и Мартин

Здравейте, читатели! Организираме ви една приятелска среща с двама курсисти от ниво B1. Те с радост ни отделят време преди часа си по английски, за да ни разкажат как се е променила увереността им в боравенето с английски, откакто са в BRITANICA.

Специфики на ниво А0 и в кои случаи да го изберем пред А1

За да започнем да учим чужд език, първо трябва да си отговорим къде са нашите познания според Европейската езикова рамка – дали овладяваме основите или катерим върховете.

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.