Стрес преди важни изпити – как да помогнем на тийнейджърите да се справят

Стресът е все по-голям проблем в модерните общества и умението да го овладяваме е ключово за успешното ни развитие и добротo ни здраве.

Малки презентатори: как възпитаваме победители със забавни предизвикателства

Казват, че някъде там – през девет парка – в десети, имало чудна детска градина.

Да влюбим децата в книгите – с няколко лесни стъпки

За книгите и децата – една тема, която неминуемо вълнува всеки родител, който си спомня с трепет своите детски книжни любови.

Концентрацията на тийнейджърите зависи от няколко фактора - вижте кои са и как да ги прилагате

Случвало ли ви се е да гледате Фейсбук-а си на компютър и да посегнете към телефона си, за да... влезете във Фейсбук?

Няколко изпитани трика при проблемна дисциплина

Все по-често в общественото пространство се прокрадва един проблем, за който е неудобно да се говори – лошата дисциплина на децата в час или вкъщи.

Детето ви има 8 типа интелигентност - открийте силата му и му помогнете да разгърне потенциала си

Идеи за полезни активности и още интересна информация като това коя интелигентност се бърка с лоша дисциплина.

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.