Как да разнообразите и разширите професионалните си контакти

“Today, probably even more than ever before, networks are a key form of social capital for achieving goals in both your professional and personal lives.”, твърди Dorie Clark, автор на книгата Stand Out Networking. Това важи с особена сила в бизнес сферата. За съжаление, социалната мрежа на много хора е еднотипна – състои се основно от хора с образование и позиция, подобна на тяхната.

вижте повече >>

8 стъпки към отлично обслужване на клиенти

Доброто обслужване струва малко пари на всяка компания, но може да доведе до загуби за хиляди. Според проучване на Customer Experience Impact Report 86% от клиентите престават да ползват услугите на компания поради лошо обслужване. Недоволният клиент споделя преживяването си средно на 16 души на живо, а ако пренесе оплакването си в социалните медии, то може да достигне до хиляди. Ако не успеете да адресирате проблема, такъв клиент е 90% склонен да не се обърне повече към вас.

вижте повече >>

Как да преодолеете страха си и да започнете да комуникирате на английски

Една от най-големите пречки при изучаване на нов език е в това човек да се пребори със страха си от общуване на изучавания език. Дори хора с високо ниво на четене, слушане и писане, изпитват трудности да се осмелят да започнат да говорят. Притеснението става още по-голямо, когато комуникацията е част от тяхната работа – професионалистите се притесняват, че грешки при говорене могат да навредят на тяхната репутация в компанията.

вижте повече >>

От комуникация до по-добра памет: кои шест умения развивате по време на езиково обучение

Ученето на нов език отваря невероятни възможности пред всеки съвременен професионалист. С познанията си на чужд език, те могат да ползват ресурси, написани на чужд език, да общуват свободно с чуждестранни клиенти и да разширят своята професионална мрежа чрез участие в международни конференции и networking събития.

вижте повече >>

Как да превърнете вашия офис в инкубатор на идеи

Добрите идеи рядко се раждат в самота. Дори и най-великите откриватели в историята водят активна кореспонденция с други будни умове, за да достигнат до своите прозрения. Това важи с пълна сила и за работното място. По думите на изпълнителния директор на Yahoo Marissa Mayer, най-добрите идеи често извират по време на неофициални разговори като „hallway and cafeteria discussions”.

вижте повече >>

Ефективен телефонен разговор в 6 стъпки

В днешно време работното ежедневие на много служители включва ежедневни разговори на английски по телефона. Разговорите по телефона може да са особено предизвикателство за вашите служители. Причината за това е, че при разговор те не могат да си помогнат с невербална комуникация като жестове, мимики, когато искат да предадат своето съобщение. Дори и хора с високо ниво на владеене на езика се притесняват от своя акцент, и това влошава тяхното представяне по телефона. За да ви помогнем, ние ще споделим няколко съвета за успешна комуникация по телефон:

вижте повече >>

Как да извлечете максимума от работните срещи

Не е тайна, че работните срещи могат да се превърнат в огромни „крадци на време“. Често, служители избягват да ги посещават, защото усещат, че не извличат максимума от тях, и мислят, че те просто ги разсейват от техните по-належащи задачи. Само че, те дават шанс на вашите служители да се съберат и да дискутират проблем. Диалогът, който се случва там, може да се превърне в катализатор на нова идея или иновация. Ето няколко съвета, чрез които ще успеете да реализирате пълния потенциал на всяка работна среща.

вижте повече >>

Как да помогнете на специалистите да възприемат „мисленето на начинаещи“

Днес образованието и кариерата на много служители са фокусирани върху придобиването на тясна специализация. Само че този модел на работа предразполага към тесногръдие: служителите са уверени в дълбочината на своите познания и стават затворени към придобиването на нова информация и технологични нововъведения. Професорът по психиатрия в UCLA School of Medicine Daniel Siegel определя този феномен като: „the downsides of expertise – we stop seeing clearly because we know so much.

вижте повече >>

6 стъпки за изграждане на доверие при преговори

Успешното водене на преговори е ключово за просперитета на всяка голяма компания. По думите на Chester L. Karass: “In business, you don't get what you deserve, you get what you negotiate.” Много често вашите служители подхождат към предстоящи преговори с притеснение. Причината за това са остарели възгледи за преговорите като опит да надхитрите другата страна. Подобна политика може да донесе краткосрочни печалби, но в последствие отблъсква потенциални бизнес партньори.

вижте повече >>

Изкуството на разговора на общи теми (Small Talk)

В днешно време, бизнес средата изисква добри умения за запознаване и водене на разговор  (small talk). Воденето на разговор на общи теми подобрява междуличностните връзки между служителите. Честите разговори между работещи дори от различни отдели служи за инкубатор на идеи. Освен всичко друго, ангажирането в подобни разговори е полезно за мозъка. В проучване на университета Мичиган открива, че десетминутен разговор има влияние на мозъчните функции, както четенето или решаването на кръстословица.

вижте повече >>

Pages

„Образователен център Британика” ООД успешно защити проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”. В проекта  BG16RFOP002-1.001-0153-C01 „Внедряване на иновативна уеб базирана система за обучение по английски език” са включени дейности по разработване на специализиран софтуер и придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване на иновативната услуга.
Потребители на иновативната система са всички, които желаят да изучават английски език в България и чужбина. Иновативната разработка е собствена за дружеството и има потенциала да революционизира всеки аспект от езиковото образование и обучение. Общата стойност на проекта е  453 737, 50 лева, от които 332 453,47 лева финансова подкрепа от Европейския съюз и 58 668, 26 лева Национално съфинансиране.